25.10.2016

В САЩ пътуването с Note 7 в самолет вече е федерално престъпление

От известно време всички притежатели на Galaxy Note 7 в САЩ нямат право да пътуват с някои самолетни линии ако носят смартфона със себе си. От няколко дни обаче, забраната стана държавна — качването със злощастния телефон от Samsung на самолет вече е федерално престъпление и ще се наказва със глоби и затвор. Вчера стана ясно The post В САЩ пътуването с Note 7 в самолет вече е федерално престъпление appeared first on Smart News.

Още

Младите в САЩ за изборите: Нещо ужасно се обърка!

Негативният тон на надпреварата за Белия дом ги разочарова

Километрични опашки пред урните в САЩ

Километрични опашки за гласуване се извиха в САЩ. Повече от две седмици преди изборите за президент, предварителното гласуване върви с пълна сила. Вече са отворени секции и във Флорида - най-решаващият за крайния изход в надпреварата щат, съобщава Нова телевизия.

Акциите на фондовите борси в САЩ поевтиняват в разгара на сезона на отчетите*

Във вторник над 90 компании публикуват резултатите си за тримесечието

Солиден спад на потребителското доверие в САЩ преди президентските избори

Доверието на потребители в САЩ в икономическото развитие на страната се влоши изненадващо силно през октомври, отстъпвайки от едногодишен връх, достигнат месец по-рано, показва проучване на компанията Conference Board, което предполага, че американските домакинстват изглеждат предпазливи само две седмици преди президентските избори в страната. Индексът на потребителското доверие в САЩ падна през октомври до 98,6 пункта (тримесечно дъно) от 103,5 пункта през септември (низходяща ревизия от 104,1 пункта) при очаквания за по-скромно понижение до 101,5 пункта. Въпреки това доста солидно понижение, потребителското доверие все още се намира недалеч от неговия пострецесионен пик, което е знак, че американците не изглеждат прекалено притеснени от изхода на предстоящите на 8-и ноември президентски избори с оглед на факта, че кандидатът на демократите - Хилари Клинтън води с доста комфортна преднина пред републиканеца Доналд Тръмп, според последните проучвания на общественото мнение. Индексът на бъдещите потребителски очаквания за икономическата активност през следващите шест месеца се понижи до 83,9 пункта от 87,2 пункта (низходяща ревизия от 87,7 пункта), достигайки най-ниско ниво от юли насам, докато индексът, определящ текущата оценка на американските потребители за икономическите условия в страната,падна рязко през октомври до 120,6 пункта от 127,9 пункта през септември (низходяща ревизия от 128,5 пункта). Потребителската оценка на текущите бизнес условия и на условията на трудовия пазар отчита известно отслабване, докато оптимизмът относно краткосрочните перспективи също бележи известно отстъпление, заяви Лин Франко, която е директор на проучването на Conference Board. В общ план потребителското доверие показва, че икономиката ще продължава да се разширява в краткосрочен план, но с относително умерено темпо, допълни тя.

Tesla и VW сред най-калпавите коли в САЩ

Американското сп. Consumer Reports публикува ежегодния си рейтинг на най-надеждните коли в Съединените щати, в който за първи път попада Tesla Motors. За съжаление на Елън Мъск електромобилите, произведени от компанията му, се подреждат на 25-о място в класацията в компанията на най-чупливите модели. "Кросоувърът Tesla Model X бе пуснат в продажба в огромен брой проблеми, сред които постоянни неизправности на електрическите врати "Крила на сокол". Собствениците се оплакват от течове на вода в салона, непрекъснати грешки в работата на климатика и мултимедийната система", констатира проучването. От Consumer Reports все пак установяват подобрена надеждност на Model S от моделната 2016-а. Притежателите на по-стари електромобили де жалват от работата на силовата установка, оборудването за зареждане на акумулаторите и качеството на изработката. Първо място в класацията отново заема Lexus. Луксозната марка на Toyota оглавява рейтинга за четвърта година поред (през 2012-а победител бе Scion). На второ място се подрежда самата японска компания, а на трето - Buick. Сериозен срив се наблюдава при Volkswagen. Немската компания се срива с девет места и автомобилите ѝ попадат сред най-калпавите на американския пазар. Единственото изключение е Tiguan, който инкасира среден резултат. Надеждността на останалите модели на марката ги праща в дъното на класацията. Четирите последни места в рейтинга заемат марките от алианса Fiat Chrysler Automobiles. Нито един ...

Бащата на певицата Мария избягал в САЩ заради Георги Илиев

Покойният бос на ВИС 2 Васил Илиев е причината попфолк певицата Мария да израсне без бащино рамо. Заради силовия бос шампионът по борба Панайот Киров отишъл в Америка и оставил жена си Йорданка с две момичета, пише Уикенд. Преди 1991 г. висаджийският бос офертира бащата на певицата да започне работа в неговия борцов клуб в Кюстендил - "Олимп".