24.10.2016

Жертви и безследно изчезнали заради силните наводнения във Виетнам

  Най-малко 21 души се удавиха, а от 8 няма следа след силните наводнения, които бяха предизвикани от дъждовете в централните части на Виетнам. Дъждовете там не спират повече от седмица, пише БГНЕС. Най-много от наводненията са пострадали две провинции, в които са разрушени или потопени около 100 хиляди жилища, парализирано е автомобилното движение и над 500 хиляди души бяха принудени да напуснат къщите си, спасявайки се от наводненията. На много места са потопени селскостопански терени, повредени са делопроводи и комуникационни линии. Временно бе прекъснато и движението по основната жп магистрала, свързваща северната и южната част на Виетнам. Властите са съсредоточили големи сили за котрол и последващо възстановяване на нормалната ситуация в районите, засегнати от стихията. 

Още

Над 500 наркозависими избягаха от рехабилитационен център във Виетнам

Над 500 наркозависими избягаха снощи от център за лечение на наркотична зависимост в Южен Виетнам, съобщи представител на властите, цитиран от ДПА. Наркозависимите са разбили вратите на центъра, след което са се насочили към Трансвиетнамската магистрала, каза Хуен Ван Тин, който отговаря за социалната политика на властите в южната провинция Донг Най. Наркозависими пациенти търгуват с трева в психиатрия ...

Стотици наркомани избягаха от клиника във Виетнам

Повече от 500 души, страдащи от наркозависимост, са избягали от център за принудително лечение в южната част на Виетнам. Пациентите са успели да неутрализиран охраната и са избягали от комуната в провинцията Донгнай, предаде ТАСС, цитирана от Фокус. За задържането на бегълците са били мобилизирани силите на местната полиция. До сутринта те са успели да задържат и да върнат в центъра около 150 души. Издирването на останалите пациенти продължава. Според полицията тълпа от избягали наркомани вече е разбила магазин недалеч от клиниката. Във Виетнам се практикува принудително лечение на хората, които са пристрастени към наркотици. Според местното министерство на труда и социалните въпроси броят на виетнамските граждани, имащи зависимост е достигнал до 200 хил. души и продължава да се увеличава. 

Над 500 наркомани избягаха от клиника във Виетнам

Неутрализирали охраната, разбили магазин и изчезнали

Повече от 500 наркомани са избягали от клиника във Виетнам

Повече от 500 души, страдащи от наркозависимост, са избягали от център за принудително лечение в южната част на Виетнам. Пациентите са успели да неутрализиран охраната и са избягали от комуната в провинцията Донгнай, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус". За задържането на бегълците са били мобилизирани силите на местната полиция.

Юнкер: Защо никой не възразява срещу търговското споразумение с Виетнам?

Канадските визи за българи и румънци отпадат само след подписването на CETA, припомни председателят на ЕК

България и Виетнам поставят акцент върху развитието на нови производства

„Българската страна високо цени присъствието на виетнамските фирми в България.  Ние имаме потенциал да привлечем инвестиции в редица сектори, в които имаме традиционни предимства и повишена конкурентоспособност. Това са отрасли като машиностроене, автомобилостроене, електроника и електротехника, информационни и комуникационни технологии, химическа и фармацевтична индустрия, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, създаването на индустриални зони и високотехнологични паркове“. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски при откриването на виетнамско-български бизнес форум в гр. Хошимин, СР Виетнам.  Лукарски запозна потенциалните виетнамски инвеститори с възможностите за инвестиции в България като изтъкна редица макроикономически показатели и географското местоположение на страната ни като транзитен център, свързващ Европейския пазар със страните от Средиземноморието, Близкия Изток и Азия. “С инвестиционната ни политика предвиждаме специални мерки за стимулиране на инвеститорите, съгласно Закона за насърчаване на инвестициите“, каза министърът.  Той подчерта, че тези мерки включват ускорени административни услуги, възможност за придобиване на имоти държавна или общинска собственост при преференциални условия. Лукарски запозна участниците във форума също и с мерките за стимулиране, като финансова подкрепа за изграждането на необходимата инфраструктура и за обучение на персонал, частично възстановяване на направенит...