28.10.2016

Мъж запали скъпите си коли в Сандански, за да не ги притежава друг

68-годишен софиянец опожари два ретро автомобила, единият от които рядък "Фиат Дино", другият "Опел Монца". Бил известен колекционер на стари коли, които пазел в гараж в селото, където има и наследствен етаж в къща. Причината за това е, че не искал никой друг да ги притежава, съобщава Struma.com. Преди време починала съпругата му и той останал сам.

Още

Танцовата формация „Бански фукли“ взе второ място на фолклорен конкурс в Сандански

С участието си във второто издание на Националния фолклорен фестивал „Сандански пее, заиграва - Пирина разлюлява", ръководената от Райна Асева танцова формация „Бански фукли" успя да плени сърцата на журито и заслужено спечели второ място. Измежду 28 танцови клуба от цяла България, „Банските фукли" доказаха, че освен топ курорт, Банско диктува и тенденциите при самодейците. Качвайки се на сцената на летния театър в Сандански, те успяха да поразят журито с чувство, ритмичност и атрактивна ...

Ремонтират водните атракциони в парка на Сандански

Туристическият потенциал на Сандански за по-добро използване на природното и културно наследство ще бъде развит с изпълнението на проект „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма", който спечели община Сандански. Чрез него ще се извърши цялостен ремонт на няколко водни обекта в парк „Свети Врач". Любимите места за отдих на санданчани и гости - скален алпийски кът, водопад, водно огледало и водните пътища ще бъдат реновирани с ново декоративно осветление, ще бъдат закупени и инсталирани нови водни помпи. Хидроизолацията ще б...

Подробности за акцията в Сандански: Заедно с Бранко в капана попаднала и негова клиентка

Криминалистите от РУП - Сандански обискираха къща на ул. "Синаница" в курортния град миналата вечер след оперативен сигнал, че 37-г. санданчанин Бранко Димитров държи в дома си голямо количество контрабандни цигари, пише struma.bg.

Луд екшън край Сандански! Шофьор на училищен автобус рани глиган, подгони го с джипа и го довърши (СНИМКИ)

Председателят на ловната дружинка в санданското село Яново Йордан Делев счупи каръка на ловната дружинка, на последния излет той повали първото си прасе за новия сезон. Второто, със завидни размери и тегло 160 килограма, падна на мушката на Иван Кадифтев, шофьор на училищния автобус в Катунци. В този случай стрелецът е проявил завидно хладнокръвие, защото първо ранил прасето, после го подгонил с джипа, пресрещнал му пътя и с още един изстрел го довършил, пише struma.bg.

Ужас с малко момиченце в Сандански

14-годишно момиче от Сандански е със счупвания, след като падна с велосипед. Улица „Родопа”, по която момичето карало, е стръмна и то изгубило управлението над велосипеда. Тийнейджърката веднага е закарана в Спешен център, придружена от баба си и по-голeмия си брат, пише struma.bg.

Арести при полицейска акция в Сандански

На 24.10.2016г., от полицейски служители на РУ-Сандански, е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки.