26.10.2016

Скандал: Потрес в роден учебник! Учат децата хамбургерите на коя верига са най-полезни

Урок на тема хамбургери и изброяване на имена на вериги за бързо хранене има в учебник за 10-годишни деца. Фейсбук избухна: върху тяхното съзнание може да бъде повлияно твърде лесно, предвид деликатната им възраст.

Още

Невинен, заклан по време на молитва

Кога в джамиите и религиозните училища, финансирани от Рияд, най-после ще прозвучат проповеди срещу самозваните „войни на исляма"? В емоционалния си коментар Кристоф Щрак скърби за мъченическата смърт на френския отец. Варварското деяние потресе хората по цял свят. Жестокото убийство на един възрастен отец в неговата черква по време на служба е престъпление, което се гаври с най-древните принципи на човечеството: свещените места - в античността храмовете, по-късно синагогите и черквите - са под свещен имунитет, там намират убежи...

Откритие: Как маймуни извличат алкохол от дърветата?

Учени с учудване откриха, че някои шимпанзета си изготвят специални инструменти, с които извличат алкохол от дърветата, пише в. "Дейли мейл". Обичащите чашката примати са забелязани в Западна Африка, по-точно край град Босу в Гвинея. Те си организирали истински пиянски партита, като се изхитрявали да смучат ферментирал сок от палмата рафия, която има изключително дълги листа. Шимпанзетата си конструирали специални инструменти със свойство на сюнгер, за да извлекат алкохолизираната напитка. Напиването на маймуните много приличало на това на хората. Под въздействието на алкохола животните вършели глупости. Потресаващото откритие било направено от д-р Кимбърли Хокингс от университета Оксфорд Брукс. Екипът й наблюдавал как млади и възрастни шимпанзета се отдавали на целенасочено пиянство. Хората и тези примати са имали общ прародител. Поради тази причина и двата вида могат да метаболизират алкохола. За да се доберат до ферментиралия палмов сок, шимпанзетата използвали поресто листо, което попивало любимото им питие като сюнгер.