23.10.2016

Мъж се взриви в телевизия в Абхазия

Вероятно не е бил сам, съобщи вътрешният министър Аслан Кобахия

Още

Абхазия ще работи за членство във ФИФА

Процесът ще бъде бавен и труден, коментира местният футболен шеф

Мъж се самовзриви в сградата на националната телевизия в Абхазия

Неизвестен мъж се самовзриви в сградата на националната телевизия в Абхазия. Явно е имал бомба и може да не е бил сам, съобщи министърът на вътрешните работи на самопровъзгласилата се република Аслан Кобахия.

Неизвестен мъж се самовзриви в сградата на националната телевизия в Абхазия

Неизвестен мъж се самовзриви в сградата на националната телевизия в Абхазия. Явно е имал бомба и може да не е бил сам, съобщи министърът на вътрешните работи на самопровъзгласилата се република Аслан Кобахия. По първоначални данни няма други жертви, освен самия извършител.     Граничеща с Русия и Черно море, грузинската територия Абхазия обяви независимост след разпадането на Съветския съюз през 90-те и води война с грузинските въоръжени сили. Русия, която подкрепя и Южна Осетия - друг сепаратистки регион на границата си, призна независимостта на двете територии след светкавичната си война с Грузия през август 2008 г.

Властите в Абхазия определиха взрива в телевизионната компания като терористичен акт

Властите в Абхазия определиха като терористичен акт взрива, извършен от неизвестен мъж на територията на държавната телевизионна и радио компания на Абхазия, предава ТАСС, цитирана от Фокус.

Мъж взриви бомба в телевизионен център в Абхазия

  Неизвестен мъж е взривил бомба на територията на държавен телевизионен център в Абхазия, съобщават местни власти, пише БГНЕС. „На територията на телевизията се взриви човек, у когото е видно, че е имало бомба с поразяващи елементи. Вероятно е той да не е бил сам. Започната е оперативна работа с участието на всички силови структури на Абхазия“, каза пред журналисти вътрешният министър Аслан Кобахия. Инцидентът е станал около 7 часа местно време. В същото време прокуратурата в столицата на Абхазия Сухуми е започнала дело срещу неизвестния извършител на взрива. По думите на началника на следственото управление към главната прокуратура Нона Смир в момента се прави оглед на мястото на взрива.

Мъж се самовзриви в сградата на телевизията в Абхазия

По първоначални данни няма други жертви освен извършителя