22.10.2016

ДАМТН: Некоректно е да се твърди, че масово ще се спират асансьори след 1 януари

Некоректно е да се твърди, че след 1 януари 2017 г. масово ще се спират асансьори. Физически не можем да проверим стотици хиляди асансьори дали са с монтирани разговорни устройства за връзка. Това заяви главният секретар на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Валентин Чиликов в пряко включване в "Денят започва".

Още

Емил Радев: Заиграването с мигрантската криза и страховете на хората е некоректно

Темата за сигурността и миграцията е една от най-важните за цяла Европа, но не бива да се използват страховете на хората за вътрешнополитически цели, коментира пред журналисти в Добрич евродепутатът Емил Радев. Той призна, че опасността от мигрантска криза и по нашата граница е огромна, но смята че правителството е направило всичко възможно, за да имаме пълната подкрепа на ЕС и на ЕК. „България е много важна брънка в охраната на външната европейска граница и не случайно оттук - от българо-турската граница, стартира новата Европейска агенция за ...

Атанасов обяви предисторията на скандала със Стайков, обвини го в некоректно отношение

Йордан Атанасов разказа предисторията си за скандала с Пламен Стайков след края на рали Сливен. Пилотът на АСК Стари Столици подаде контестация срещу редовността на колата Мицубиши Лансър Ево 9 на поб...

Референдумите – некоректно политическо средство

Излизането от ЕС ще доведе до разпад на Великобритания

АБВ настоява МВнР да изиска пълния текст на речта на Ердоган

Парламентарната група на АБВ настоява Министерство на външните работи да изиска пълния текст на речта на турския президент Реджеп Ердоган за Западна Тракия от преди дни, както и да поиска разяснения от турска страна. Депутатът от АБВ доцент Георги Кючуков заяви:Ние смятаме, че всяка една такава изява, която поставя под въпрос териториалната цялост, границите на България, мирни договори, които са сключени между държавите от Балканския полуостров, дори и само вербално, подлагат под риск мира в региона. В изказването си турският президент обясни:Турция не е само Турция и освен за 79-те милиона свои граждани, тя носи отговорност и за стотиците милиони свои братя в географския район, с който я свързват исторически и културни връзки. Ердоган спомена по-конкретно Западна Тракия. По-късно изказването му беше некоректно цитирано в гръцки медии, което породи съмнения за териториални претенции от страна на турския президент.

Докъде стигнаха проверките за безопасност на язовирите

Проверките на язовирите не са спирали от 4 януари тази година, когато бяха назначени първите няколко служители в новосъздадената главна дирекция "Надзорни язовирни стени и съоръжения" към Агенцията за метеорологичен технически надзор. Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Валентин Чиликов, главен секретар на Агенцията за метеорологичен технически надзор: Проверките продължават. Не са спирали нито за момент, дори в активния летен сезон, когато условията бяха изключително трудни за проверки. Броят на язовирите в страната е 5128. Това е по данни на Министерството на околната среда и водите. Тази бройка е динамична, защото по време на проверките установяваме, че има язовири, които не са вписани в тези списъци, както има и подадени брой язовири на територията на областите Хасково и Кърджали, които са разделени като поземлени имоти, като номера на поземлени имоти, иначе казано – един и същи воден обект го броим четири пъти, което е некоректно.Цялото интервю с Валентин Чиликов можете да чуете в звуковия файл.

Цецка Цачева: Да не се отклоняваме от пътя, по който България е тръгнала

 Да не се отклоняваме от пътя, по който България е тръгнала, за това ще работим ние с вицеадмирал Манушев. Това каза днес пред журналисти в Русе кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя е на предизборна обиколка в Русенска област заедно с кандидата за вицепрезидент Пламен Манушев и председателя на предизборния щаб и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. На срещите си с граждани те са придружавани от евродепутата и ръководител на българската делегация в групата на ЕНП Мария Габриел. По думите на Цачева още нашите предци от Възраждането са искали да видят българския народ редом до другите европейски народи. „Имаме нужда от образована и богата българска нация, заедно с нашите партньори от ЕС и НАТО – за това ще работим заедно с вицеадмирал Манушев”, каза тя и допълни, че очаква подкрепата на русенци. Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ обясни, че посланията им към гражданите са за единение на нацията, за една стабилна България, която да остане в европейското семейство. Манушев каза също, че очаква предизборната борба да бъде толерантна. Според Цветанов от страна на ГЕРБ е имало толерантност в предизборната кампания, но не можело да се каже същото за опонентите им, тъй като от тях получавали агресивно и много некоректно поведение. Той обясни, че по време на кампанията ще посетят над 200 населени места в България. От досегашните си срещи с граждани разбрали, че хората искат единение. „Това ще бъде приоритет на Цецка Цачева и Пламен Манушев като президент и вицепрезидент”, допълни Цветанов. В Русе кандидат-президентската двойка посети зала „Булстрад Арена” и открития вчера Музей на спорта, а след това Екомузея с аквариум. По-късно през деня Цачева и Манушев ще бъдат в Борово, Бяла и Ценово.