28.10.2016

В Солун избухна бежански бунт заради катастрофа с жертви

Бежански бунт имаше снощи в близост до Солун. Мигранти предизвикаха намесата на полицията в близост до лагер в северната част на Гърция заради пътен инцидент. Сблъсъците станаха в неделя вечерта, след като жета на 35 години и 10-годишният й син,...

Още

Кървав екшън в Солун! Непълнолетен пакистанец прободе свой сънародник

В кървав епизод се превърна кавгата между двама 17-годишни пакистанци в бежанския хостинг за имигранти в Диавата Солун. Един рани друг с нож на разсъмване. Пострадалият е приет в болница Папаниколау с рани по корема, а предполагаемият извършител е арестуван, пише "Български новини".

Пак грозни набези на бежанци! Трима мигранти се нахвърлиха да изнасилят студентка в Солун

Трима бежанци са се опитали да изнасилят гръцка студентка. Това стана ясно от сигнала, който подало момичето, пише "Български новини".  Според показанията момичето, студентка от университета „Аристотелос“ в Солун, тя и приятелят й били нападнати в ранните часове на неделя, докато стоели и разговаряли.

Стачка блокира вече десети ден градския транспорт в Солун

В резултат на стачката на работещите в системата на градския транспорт в Солун има големи задръствания в центъра на града и е невъзможно да се намери място за паркиране. Жителите на втория по големина гръцки град вече пътуват на автостоп до работните си места. В магазините в центъра рядко влизат клиенти.

Десети ден не се движи градският транспорт в Солун

В резултат на стачката на работещите в системата на градския транспорт в Солун има големи задръствания в центъра на града и е невъзможно да се намери място за паркиране. Жителите на втория по големина гръцки град вече пътуват на автостоп до работните си места. В магазините в центъра рядко влизат клиенти. Единствено моловете предлагат безплатни автобуси.Търпението на гражданите е на предела, но не обвиняват стачкуващите, а Министерството на транспорта.Шофьорите в градския транспорт отказват да застанат зад волана, докато не получат заплатите си за последните три месеца. Тече протестна демонстрация пред централата на компанията.Лидерът на синдиката Димитрис Тсермендис е категоричен, че стачката е безсрочна:Не се търси път за решаване на проблемите ни нито от министъра на транспорта, нито от областния управител. Продължава безхаберието на правителството за работещите в солунския транспорт, за жителите на града и за бизнеса тук. Министърът предлага условия, които са недопустими и не решават кризата.Кметът на Солун Янис Бутарис се опита да преговаря с шофьорите, но взриви още повече напрежението, като поиска гражданска мобилизация за стачкуващите.

"Легални наркотици" се появиха за продажба в магазини в Солун

"Легални наркотици“, известни по целия свят, се появиха за продажба в магазини в Солун. Новите дроги, популярни сред младежите, са синтетични заместители на канабиса, продавани като освежители за въздух в атрактивни, цветни опаковки, съобщава в. "Български новини". Те са евтини (около 10 евро на пакетче), модерни, лесни за получаване,