29.10.2016

Сепаратистки командир беше ликвидиран в Източна Украйна 

Един от емблематичните лидери на проруските бунтовници в Украйна беше ликвидиран. Арсений Павлов, известен с прякора Моторолата, е бил убит вчера при бомбена експлозия в източния град Донецк, съобщи ТАСС. Новината беше потвърдена от висши представители на провъзгласената от сепаратистите Донецка народна република. По предварителни данни бомбата е била поставена близо до асансьора в блока на загиналия. При експлозията има още ранени хора. Според боец от батальона „Спарта", командван от Павлов, убитите са двама - Моторолата и неговият гард. По думите му зад операцията стоят или украинските спецслужби или вътрешен враг. Павлов е деен участник в битките срещу украинските сили край летището в Донецк, в Славянск, Иловайск и Дебалцево. Той вече успя да преживее едно покушение през юни. Моторолата е поредният сепаратистки командир в Източна Украйна, който е убит при неясни обстоятелства. През миналата година бяха ликвидирани казашките атамани Павел Дрьомов и Александър Беднов - Батмана. Първият загина при експлозия на кола-бомба, другият беше застрелян от засада. Алексей Мозговой също стана жертва на спецоперация на украинските тайни служби....

Още

Руска ракета е ударила малайзийския самолет в Източна Украйна през 2014 г.

Ракета, изстреляна от територии, контролирани от проруските сепаратисти, е свалила малайзийския самолет над Източна Украйна през 2014-та година. Това е заключението от международното разследване на трагедията, при която загинаха всички 298 души на борда на Боинг 777.

И двете страни в конфликта в Източна Украйна нарушават примирието

Украинските военнослужещи и проруските сепаратисти в Източна Украйна не спират да нарушават условията на споразумението за прекратяване на огъня. Това заяви заместник-ръководителят на специалната мониторингова мисия на ОССЕ Александер Хуг в интервю за радио RBB, цитиран

Как McDonald’s в Източна Украйна бе похитен

Ресторантите се поемат от проруските бойци, които променят имената

ООН: Броят на убитите и ранените в Източна Украйна се връща на високите нива от миналата година

Броят на убитите и ранените в Източна Украйна се връща на високите нива от миналата година, предупреди ООН. По данни на службата на комисаря за правата на човека, през юни в Източна Украйна са пострадали 69 цивилни, 12 от които са загинали. Този брой надвишава почти двукратно жертвите от миналия месец и е най-високият от август 2015 година. Боевете между подкрепяните от Русия сепаратисти и правителствените сили отнеха живота на над 9500 души от началото на започналия през 2014 г. конфликт. 

Четирима бяха убити в Източна Украйна

Четирима души, сред които трима цивилни, бяха убити в Източна Украйна през последните 24 часа, предаде Франс прес, като се позова на двете страни в конфликта.