26.10.2016

В София излизат на протест срещу лошите условия в кучешките приюти

Протестиращи от цялата страна се събират днес срещу лошите условия в кучешките приюти и бездействието на Агенцията по безопасност на храните, предаде бТВ. Според организатора на протеста Николай Добрев това не е единичен случай, а системно неизпълнение на задълженията на БАБХ. „От Агенцията са извършени множество проверки в общинските приюти, в които в много редки случаи се констатират някакви нарушения. След повторно нарушение следва повторно предписание, след това трето предписание и никога не се стига до санкции или наказания”, категоричен е Добрев. По думите му това отношение на БАБХ към проверките в приютите прави условията за живот на животните още по-тежки. „Общинските служители са със самочувствието на безнаказани, никой не им търси сметка за нищо”, каза още Добрев. Габриела Пападопова от сдружение „На ти с природата” твърди, че са подадени няколко сигнала за проверки към БАБХ, които и към този момент не са проверени. „Единият е подаден още февруари тази година за ситуацията в общинските приюти, но до ден днешен единствената направена проверка е в столичния приют Богров”. Според служител на БАБХ тези обвинения не отговарят на истината и от Агенцията си вършат съвестно работата.

Още

Законът за бурките в София не работи, установи медиен експеримент

Три седмици след като на второ четене в парламента бе приет Законът за бурките - Закон, с който се забранява носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето, репортерска проверка на телевизия Он Еър показа, че той не се изпълнява.

Иън Гилън идва в София за концерт

Той ще представи по уникален начин всички хитове на Дийп Пърпъл

Какво вдъхновява чуждестранни артисти да останат в София?

София през погледа на артисти от чужбина, избрали нашата столица, за мястото, където да създават изкуство. В 7 късометражни филма, разказващи за успешната им творческа и социална интеграция, режисьорът Николай Василев показва защо хора от целия свят са решили да останат в София и как градът вдъхновява професионалното им развитие. Премиерата е днес от 18:30 в Дома на киното.

Заплатите: Колко взимат във Видин и в София за една и съща работа?

Все по-силно се разтваря ножицата между столицата и провинцията

Слагат светофар на Челопешко шосе в София, където бе пометено дете

След много тежка операция, при която бе отстранен десният лоб на черния дроб, ученичката е настанена в реанимацията. Тя е на апаратна вентилация, като към момента жизнените параметри са стабилни

Сигнал до БЛИЦ: Камион и патрулка се удариха в София, полицай пострада

Полицейски автомобил и камион са се ударили на бул. „България” в София малко след кръстовището с бул. „Гоце Делчев”. Това съобщиха очевидци за БЛИЦ.