28.10.2016

В бедните Родопи миряните се побъркаха по търговията с магии

По нива на безработица и средна работна заплата Родопите са в дъното, но пък в челото по „помагачи” за справяне с трудностите. Пълно е с врачки, екстрасенси, ходжи, които разваляли проклятия, но ги връщали към този, който ги е направил. За съжаление те използват Божието име, някои и икони, за да няма съмнение в хората, че всичко е по божията воля. Естествено за „тази услуга” се заплаща и освен, че ще дадете пари със сигурност ще се почувствате още по-зле, съобщава 24rodopi.com.

Още

Боян Чуков: Турция си иска Варна, Бургас, Странджа и Родопите. Министър Дани си трае

По тази тема премиерът Бойко Борисов е перманентно „пас парол“. Той си знае защо", заключава експертът по национална сигурност

Нови туристически продукти през зимния сезон ни очакват в Родопите

XIII-то туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”, събра представители на туристическия бизнес от цялата страна в Пампорово. Над 20 изложители предимно от планински курорти участваха в него. На изложбените щандове, всеки посетител имаше възможност да се запознае с отделни туристически продукти, които се предлагат в страната. По време на форума бяха дискутирани и актуалните промени в Закона за туризма и конкурентоспособността на планинския туризъм, както и тенденциите на Балканския туризъм през погледа на би...

Вижте как тежко раненият глиган тръгна срещу опитен ловец в Родопите (ВИДЕО)

Видео на момента, в който тежко ранен глиган се изправя на крака и тръгва срещу приближаващия ловец Юсеин Мехмед, публикува 24rodopi.com писа. Известният ловец е от Родопите е повалил 60 глигана, но никога няма да забрави срещата си с 61-вия.

Н. Славов: Учредяването на туристически регион "Родопи“ ще насърчи развитието на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова е издала заповед за учредяване на Туристически регион "Родопи“. Това съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов. Това е първият от 9-те региона, които се предвиждат да бъдат създадени, като териториално той покрива 27 общини от пет административни области, обясни областният управител: По същество туристическите региони са основно звено, през което ще минава туристическата реклама за в бъдеще. Считам, че това е стъпка, която до голяма степен ще може да насърчи развитието на туризма, имайки предвид това, че ще отваряме нови гранични пунктове и че като цяло интересът към нашата област не само в зимния сезон, е значителен, допълни Славов.

Животновъд трови Родопите, има опасност и за хората

Фермерът се е опитват да защити стадото си от вълци

17 случая на отровени животни в Източните Родопи, има опасност и за здравето на хората

В Източните Родопи са установени 17 случая на отровени животни, заяви Николай Терзиев от Българското дружество за защита на птиците. Човекът, който е поставил отровата около село Стражец, все още не е известен, но се предполага, че е животновъд и по този начин се опитва да защити добитъка си от нападения на вълци. Терзиев беше категоричен, че животът и здравето на хората и животните е застрашен. Това не е начинът. Последствията могат да бъдат трагични. Отровата не спира дотам – до първия консуматор. Тази отрова попада в околната среда и влиза в самия кръговрат на самото място. Тя попада не само в почвата, тя попада във водата, в тревата, която по-късно пониква. Останалите домашни животни отиват на това място и се хранят. Когато е с дълъг разпад отровата, когато е много токсична, както ние предполагаме, тя може да попадне в други домашни животни и те също могат да бъдат отворени.