22.10.2016

50% ръст на мигрантския натиск над България за седмица

Чужденците не срещат проблем да влязат у нас, но им е трудно да преминат в Сърбия

Още

Цецка Цачева в Провадия: Европа признава, че България пази отговорно границите – всичко останало са внушения

Българските граници се пазят надеждно от държавните институции, благодарение на съвместната ни работа с европейските ни партньори. Въпреки това има сили, които искат да предизвикат дестабилизация и правят внушения, които предизвикват напрежение сред обществото. Европейските ни партньори признават, че България пази отговорно външната европейска граница. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жителите на Провадия, съобщиха от пресцентъра на партията. „Опонентите ни говорят, че България ще бъде завладяна от бежанци. Шестима души от стотици хора на границата ни са пожелали да останат в България. Днес те са четирима, защото двама са напуснали страната. Могат ли четирима души да бъдат заплаха за нашата сигурност. Да мислим разумно и да преценяваме трезво“, призова присъстващите Цачева.

Цачева във Ветрино: Ще работя децата ни да се върнат и да работят за просперитета на България

Победата ни е необходима, за да бъдат спокойни и кметовете на населените места, които работят в синхрон със стабилното правителството на Бойко Борисов, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов

Цецка Цачева във Ветрино: Ще работя за това децата ни да се върнат и да работят за просперитета на България

Благодарение на ГЕРБ и на двете правителства на Бойко Борисов, България се превърна в стабилна държава. Никой не може да опровергае направеното в общините, което е за всички български граждани – във Ветрино има обновен площад, санирано училище и детска градина. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жители на Ветрино, съобщиха отпресцентъра на партията. „За нас е много важно да разговаряме с вас за безалтернативното европейско развитие на страната ни. България се нуждае от европейската солидарност. Членството ни в НАТО гарантира сигурността на страната ни“, обясни Цачева.

Полковник от резерв коли и беси в Гърция от името на България

Полковникът от резерва Веселин Иванов пое временно волана на Българското посолство в Атина. Това стана след като българският посланик Емилия Кралева си замина, след изтичане на мандата й в Гърция, пише в. Български новини.

Тодоров: Агенцията за малки и средни предприятия спаси представянето на България

Агенцията за малки и средни предприятия спаси представянето на България на най-голямото изложение за книги Frankfurt Book Fair. Другият вариант беше страната да не участва, заяви пред Факти.бг председателят на Асоциация "Българска книга" Веселин Тодоров. Вчера Манол Пейков, управител на издателство "Жанет 45" направи скандал, че агенцията е резервирала огромен щанд на панаира на книгата, но той останал полупразен. Агенцията се справи с истерично кратките срокове за организиране на българското участие след отпускането на финансирането по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". Самите издателства търсихме вариант за по-евтино оборудване заради самоучастието на фирмите, посочи Тодоров. Поздравявам колегите от седемте издателства, които направиха жест и се включиха в последния момент. "Не мога да коментирам предизвиканите скандали от Жанет 45, когато нямаш административен капацитет да си подготвиш документите. Това, че някой не може да го направи си е негов проблем", каза Тодоров. Според него никой купувач на права за издаване на книги не гледа луксозния щанд, а да има място за преговори и срещи. "Не трябва винаги да гледаме да плюем по направеното от държавата, която е помогнала вслучая достатъчно. Бизнесът отговаряме за представянето", допълни той....