26.10.2016

Кризата в Сирия – във фокуса на срещата на европейските първи дипломати

Лондон, Париж и Берлин ще се опитат да убедят ЕК да осъди руската въздушна кампания в Сирия

Още

Тръмп: Хилъри ще ни вкара в Сирия в Трета световна война

"Хилъри Клинтън няма план за Сирия. Вижте, с нея ще свършите в Трета световна война. Тя не знае какви ги върши, също както стана в Либия, също като всичко, което е сторила. Сирия вече не е Сирия. Сирия е Русия и новият Иран, който изградихме чрез иранската сделка - една от най-pле договорените, които съм виждал. Така че вече не се сражавате със Сирия, сражавате се със Сирия, Русия и Иран, ОК? Русия е ядрена страна, но страна, където ядрените оръжия действат, като ги насочват срещу държавите, с...

САЩ кахаза кога може да щурмуват столицата на "Ислямска държава" в Сирия

Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър посочи, че битката за освобождаването на сирийския град Ракка от „Ислямска държава“ приближава. Той добави, че операцията може да съвпадне с вече течащия щурм срещу Мосул в Ирак, предаде Reuters.

РИА Новости: Русия и Германия се разбраха как да действат по темата "Сирия"

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров и германският му колега Франк-Валтер Щайнмайер са провели телефонен разговор, в рамките на който са постигнали съгласие за поддържане на редовен експертен диалог между външнополитическите ведомства на двете страни за всички въпроси, касаещи разрешаването на сирийския конфликт. Това се казва в съобщение от външното министерство в Москва, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

Турция налива масло в огъня на Близкия Изток: След Сирия нахлува и в Ирак!

Турция е готова да предприеме наземна операция в Ирак, за да елиминира всяка заплаха, която възникне срещу нея. Това обяви турският външен министър...

Преди изтичането на мандата си, Обама може да предприеме нови действия в Сирия

Президентът на САЩ Барак Обама може да предприеме нови действия за Сирия преди изтичането на мандата си на 20 януари 2017г. Това заяви официалният представител на Белия дом Джош Ърнест. Така той коментира съобщението на вестник „Вашингтон Пост“, че Обама е решил да не предприема никакви действия по конфликта в Сирия до края на своите пълномощия, като остави това за своя наследник на поста, пише БГНЕС. „Според Ърнест обаче президентът не се готви да се откаже от никакви варианти. Той ще разглежда различни възможности с цел понижаване нивото на насилие и увеличаване на хуманитарната помощ, както и импулс на политическите преговори за прехода на властта в Сирия.