27.10.2016

Ученик без книжка и с фалшиви номера катастрофира и избяга в Пловдив

Пловдивски ученик самокатастрофира, след което избяга от произшествието, пише TrafficNews.bg. Инцидентът е станал в квартал "Христо Смирненски' до бившия магазин Мега Марина. При ляв завой от Пещерско шосе гумата на колата изхвърчала и се забила в банкета. След инцидента младежът избягал от местопроизшествието.

Още

Скандално ВИДЕО от пловдивско елитно училище пак нажежи страстите

Скандално видео, на което се вижда как две тийнейджърки се снимат на живо във Фейсбук, кикотят се, припяват и си правят селфита в час, пише marica.bg. 

ОФИЦИАЛНО: Ераносян е новият треньор на Локомотив Пловдив

Едуард Ераносян е новият старши-треньор на Локомотив (Пловдив), съобщава официалният сайт на клуба. 55-годишният специалист, извел родния си тим до първата и единствена шампионска титла в неговата история през 2004 година, ща започне работата си с футболистите след мача на Лок

Едуард Ераносян е новият треньор на "Локомотив" Пловдив

55-годишният специалист започва работа от понеделник

Ремонтират детски градини в Пловдив по „Чиста околна среда - 2016 г “

Пет детски градини в Пловдив вече са обновени по проекти от националната кампания „Чиста околна среда - 2016 г.“, организирана от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и МОСВ. Четири от тях са в район „Централен”, съобщи БГНЕС. Първи приключиха с реновирането на детските си площадки „Майчина грижа“ и „Искра“. Монтирани са катерушки, пързалки, маси със столчета, люлки и са оформени билкови градинки. В „Каменица“ на площ от 180 кв. м е поставена настилка от вибропресовани бетонни плочи, изградени са пясъчници, оградени с дървени пейки за децата. Оформено е опитно поле с цветя и са монтирани контейнери за разделно събиране на отпадъци. „Буратино“ е изградила стая за отдих и мултимедия, чрез която децата се запознават с различни видове животни и природни забележителности. В детска градина „Зорница“ е изградена зона за безопасност на движението с подвижни табели. На площ от 100 кв. м е монтирана акрилна ударопоглъщаща настилка. Проектът за обновяване на детската площадка е дофинансиран с 6000 лева от община Пловдив. „Зорница“ е единствената детска градина в Пловдив, която печели трети проект по ПУДООС. Осем учебни заведения в Пловдивска област вече са обновили своите дворове. В община Раковски е реновирана площадката на детска градина „Щастливо детство“, където са поставени нови катерушки, пързалка и пейки. В средата на октомври бе завършен ремонта и на ЦДГ „8 март“ в Съединение. Изградени са къщички за птици, засадени са различни видове цветя и билки и е обособен кът за образователни занимания. Закупени са контейнери за компостиране, където децата ще събират растителни отпадъци. В детска градина „Звънче“ в Стамболийски са монтирани катерушки, дървени беседки, навес за деца и е обособен растителен кът. Обновени са и дворовете в учебните заведения в Царацово и Дълбок извор. Тринадесет училища и детски градини на територията на Пловдивска област са спечелили проекти по програмата „Чиста околна среда“. Единадесет от тях са приключили. Все още не са приети от комисия две учебни заведения в Карлово – ОДЗ „Васил Левски“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. До 31 октомври е срокът, в който трябва да бъдат завършени ремонтните дейности в училища и детски градини, които са спечелили финансиране по ПУДООС. Стойността на проектите по програмата е до 5 хиляди лева.