22.10.2016

Ужас в бразилски затвор! Седмина пандизчии са обезглавени, а шестима - изгорени живи

Най-малко 25 души са загинали при сблъсъци в Бразилия. Безредиците са избухнали в неделя между враждуващи групи в затвор в северната част на Бразилия, предава AFP, цитирана от "Фокус".

Още

Георги Арабаджиев, зам. главен секретар на МВР: Седмината турски граждани сами са поискали принудително връщане

"Дневник" се обърна с въпроси към зам. главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев по повод върнатите в Турция седмина нейни граждани. След като случаят стана обществено достояние от турските медии, Гранична полиция даде пресконференция. На нея обаче не се изясниха основните въпроси - дали те са имали време да обжалват принудителното им извеждане, дали им е било обяснено, че могат да поискат адвокат, дали при предаването им са били уведомени омбудсманът и неправителствени...

МВР не е уведомило омбудсмана за предаването на седмината турски граждани

МВР отново не е уведомило омбудсманът Мая Манолова за експулсирането на седемте турски граждани, заподозрени за участие в опита за преврат срещу президента Реджеп Ердоган. "Не мога да коментирам основанията за издаването на заповедите за експулсирането, тъй като се разбра, че такива има", каза Манолова, цитирана от агенция "Фокус". Според Манолова не е трябвало да се пристъпва към изпълнение на заповедите незабавно, дори и вътрешното министерство да е имало основание. ...

РБ избира кандидат-президент измежду седмина

Блокът щял да излезе скоро с решение за името му

Прокуратура протестира решението на съда да пусне под домашен арест седмина от делото за "Радикален ислям"

На 19.07.2016 г. Окръжна прокуратура – Пазарджик внесе протест срещу определението на съда за изменение на мерки за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“ спрямо А.С., С. М., Е. С., Р. И., А. И., О. Б. и Н.Щ., обвинени в проповядване на омраза на религиозна основа и пропаганда за война – престъпления по чл.164 ал. 1 пр. 1 и чл.

Ново зверство на ДАЕШ! Ислямистите свариха живи седмина свои заради предателство

Седем бойци от "Ислямска държава” бяха наказани с бавна смърт заради дезертьорство от бойното поле при Фалуджа, съобщи телевизия Фокс, позовавайки се на очевидци. Ръцете и краката на седмината били завързани, а след това виновните били хвърлени в казан с вряла вода. Телевизията допълва, че командири от „Ислямска държава” са застреляли 19 свои подчинени, избягали от боевете в центъра на града.

Шокиращо наказание! Жестока банда реже ръцете на дилъри и крадци (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Ужасяващи кадри се въртят в мрежата. На тях хора, взели правосъдието в свои ръце, са отрязали ръцете на седмина крадци. Клипът, заснет в мексиканския щат Халиско, показва как завързани двама мъже и една жена се търкалят в ужас по земята.