27.10.2016

Атанас Атанасов: Кандидатът за президент на РБ е камъчето в обувките на премиера

Кого плаши Борисов с преформатиране на коалицията, и днес управлява с ДПС, коментира депутатът

Още

Атанас Атанасов: Министрите на РБ да си правят сметка къде застават

Кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков е камъчето в обувките на премиера Бойко Борисов на тези избори. Това каза Атанас Атанасов от ДСБ в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Атанас Атанасов: От ДПС дават знак на Борисов, че трябва да преговаря с Доган

Наказателната акция срещу кмета на Перущица Ради Минчев е директно свързана с изборите. Това е съвместна наказателна акция на Борисов и Цацаров, които в симбиоза управляват държавата. Това каза заместник-председателят на ДСБ Атанас Атанасов в предаването „Неделя 150“. Според него това многофункционално активно мероприятие цели вместо да говорим за проблемите на държавата да бъдем в обяснителен режим. В ГЕРБ са притеснени, че не им стигат гласове за тези избори. Тъй като не могат да намерят друга подкрепа, прибягват за пореден път до сигурната подкрепа, смята Атанасов. Като визира обявеното от ръководството на ДПС, че партията няма да даде непотърсена подкрепа и че Ахмед Доган би могъл да е кандидатът на партията за президент, Атанасов коментира: Публично бе казано на Борисов, че трябва да преговаря с Ахмед Доган. Скритият ортаклък между Борисов и ДПС никога не е преставал. В защита на тезата си Атанас Атанасов посочи, че Бойко Борисов не е посегнал на нито една икономическа схема на ДПС. За Реформаторския блок е голям успех обединяването върху обща кандидатура за президентските избори, въпреки опитите да се попречи на този процес, заяви още Атанасов. От щаба на ГЕРБ са възложили на общинските кметове на партията конкретни цифри за постигане на определен брой гласове на предстоящите избори, твърди Атанасов, което според него означава, че предстои кампания за купуване на гласове. Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Един от тези тримата ще е кандидат-президентът на Реформаторския блок

Трима от Реформаторския блок са останали в надпреварата да бъде излъчени за кандидат-президенти на формацията. Един от тях ще бъде кандидатът на партията, обясни Атанас Атанасов от ДСБ пред bTV.

Атанас Атанасов: ГЕРБ търси кандидат, който гледа на запад, но може да обслужва интересите на изток

Събитията в Турция рязко отклоняват общественото внимание у нас от проблемите на българското управление и се използват за тънко всяване на страх и посочване на предимствата на българското управление. Това заяви в предаването „Неделя 150“ Атанас Атанасов, който бе преизбран за заместник-председател на ДСБ. По думите му, случилото се в Турция не поражда преки заплахи за българската национална сигурност към днешна дата, но рисковете трябва да бъдат наблюдавани в бъдеще. Има доста жертви на това политическо насилие, виждаме и действия за прочистване на съдебната система в страната, което е необяснимо, така  Атанасов описа картината в Турция към този момент. Изказването на Бойко Борисов, че ако ГЕРБ загуби президентските избори отиваме на парламентарни, е адресирано освен към партийните активисти и към министрите на Реформаторския блок – на тях им се казва, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, вече няма да сте министри, определете се къде заставате, гласи прочитът на Атанасов. Борисов иска да издигне кандидат-президент, който сякаш гледа на запад, но може да обслужва интересите на изток. Самият Борисов е такъв човек, коментира още Атанасов като увери, че ще се мобилизират всички сили, за да не отиде кандидат на левицата на втори тур на президентския вот, защото това може да обърне каруцата изцяло. Реформаторският блок се превърна в лесна мишена и плячка за една политическа измама заради лични амбиции на знакови лица от блока, каза още той и изрази притесненията си от бъдеща колаборация между ГЕРБ и БСП след президентските избори, която се очертава. Борисов категорично продължи политиката на Орешарски в сектор „Сигурност“, а сега се опитват да ни убедят, че едните са опозиция на другите, което е пълна заблуда, обясни още заместник-председателят на ДСБ и подчерта, че не са напуснали властта по тактически съображения, а поради дълбоко несъгласие с управлението. Обезсмислянето на реформите по думите му се е получило заради готовността на определени министри да заемат тези постове на всяка цена и готовността им за всякакви компромиси. Цялото интервю чуйте в звуковия файл.