21.10.2016

В Турция регистрираха земетресение с 4,7 по Рихтер

В Турция в 4.30 ч. местно време е било регистрирано земетресение с магнитуд 4,7 по скалата на Рихтер, предава APA, позовавайки се на Milliyet. Епицентърът на трусовете се е намирал в Егейско море. Земетресението е било усетено в Измир. Няма информация за пострадали и разрушения.

Още

Балканите се люшкат постоянно! Земетресения удариха Турция, Албания и Италия

Земетресенията на Балканския полуостров продължават. Тази сутрин са регистрирани множество трусове, съобщи македонската медия "Прес 24". В Турция земетресението е било със сила 3 по скалата на Рихтер, а в Албания е усетен трус със степен 2,1 по Рихтер.

Земетресение беше усетено по високите етажи на Варна

Земетресение със сила 4.8 по Рихтер, с епицентър в Черно море, е било усетено днес преди обед по високите етажи на жилищните сгради във Варна. Трусът е регистриран на 600 км североизточно от София, съобщиха за "По света и у нас" от института по сеизмология към БАН. Земетресението е усетено по-силно в Турция.

17 години от земетресението в Турция, отнело живота на над 17 хиляди души

С възпоменателни церемонии, изложби и дискусии в Турция ще бъде отбелязана 17-та годишнина от земетресението със сила 7,4 по Рихтер, отнело живота на над 17 хиляди души. В навечерието на годишнината специалисти предупредиха, че въпреки предприетите след труса мерки, все още по-голяма част от строителството не отговаря на антисеизмичните изисквания и изтъкнаха необходимостта от изграждането на системи за ранно предупреждение за земни трусове.