28.10.2016

Проучване: Веганството пречи на любовта

Идеята за връзка с почитател на веганството е по-неприемлива за мъжете, отколкото за жените

Още

Проф. Байкова разкри ползите и вредите от веганството

Веганството може да намали риска от съвременните хронични незаразни болести - рак на дебелото черво, диабет Тип 2, затлъстяването, диспропорциите на липидите в кръвта, и да послужи за превенция на атеросклерозата. Това каза проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика и ръководител на катедра „Превантивна медицина” във Факултета по Обществено здраве на Медицински университет – София.

За всекиго ли е веганството?

Не яжте месо! - настояват защитниците на веганството. В много европейски страни то е станало начин на живот. Добре е обаче, че не всеки следва тази модна линия, защото тя може да има нежелателни последици за здравето. Веганството се превръща в начин на живот в много европейск

Заведения, колбасарници, пицарии - в Берлин се налага новата мода на веганството

Европейски център на техното, на хипстърите, на бързо растящите наеми и нискобюджетния туризъм, Берлин все повече се откроява като веганска столица. От ресторантите през срещите за необвързани хора до месарниците - всичко клони към принципа "100 процента неживотински продукт". Ако булевардите "Ку'дам" ("Курфюрстендам") и "Унтер ден Линден" са сред най-популярните и оживени артерии в Берлин, току-що пристигналият турист несъмнено ще се затрудни да открие на картата си "Веган авеню", чието истинско име е "Шифелбайнерщрасе".

Опасно ли е веганството?

Спор в студиото на „Здравей, България”

Известния диетолог проф. Донка Байкова: Веганството е опасно – не започвайте!

Веганството често е първопричина за отключването на хранителни разстройства. Това коментира диетологът проф. Донка Байкова, цитирана от Фокус.

Веганството не е полезно за планетата

От десет различни диети веганството се класира една на пето място по способност да бъдат изхранени голям брой хора