22.10.2016

Опасно невежество! Телефон 112 погубва хората с инсулт

Над 13 000 инсулта са регистрирани у нас от началото на годината досега. Ако се реагира в рамките на 4 часа, пациентите могат да се възстановят. Оказва се обаче, че диспечерите на телефон 112 отклоняват пациентите към личните лекари и така те отиват в болница твърде късно. Това стана ясно по време на Първата национална среща за успешното въвеждане у нас на международния проект „Ангелите”, организирана от Българското дружество по неврология, съобщи Hospital.bg, цитиран от "Телеграф".

Още

Мажд Алгафари изригна срещу незаконните бежанци: Седят с по два-три телефона, въртят далавери

Не се изненадвам от протестите срещу мигрантите, дори ги подкрепям, особено когато става дума за икономическите мигранти като афганистанци, пакистанци, жители на Африка. Те не бягат от войни, заяви преводачът от арабски Мажд Алгафари по повод три днешни антимигрантски протеста в различни точки на страната. 

Спортното министерство открива телефонна линия за сигнали за "нулеви" часове по физическо

До месец спортното министерство открива телефонна линия за сигнали, съобщи в Сливен министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Чрез телефонната линия, родителите ще могат да подават сигнали, ако часовете не се използват по предназначение. „Всеки ученик или родител може да позвъни и да каже, че тук програмите не се изпълняват. От там нататък Министерството на младежта и спорта ще сигнализира Министерството на образованието да се вземат мерки. Това е нещото, което можем да направим за да стимулираме и директори, и учители да спазват изискван...

Русенската полиция закопча телефонни измамници

Полицията в Русе е задържала за последните два дни 12 души, заподозрени в извършването на телефонни измами. Това съобщи директорът на областната дирекция на МВР в града комисар Теодор Атанасов. По думите му, в момента се проверява тяхната евентуална...

За телефонни измами на обща стойност над 55 000 лв. в Русе са задържани 12 души

Телефонни измами за над 55 хиляди лева са извършени само през последните дни в Русе. Жертвите са възрастни хора, които са измамени по схемата "съдействайте на полицията за залавяне на престъпници". Старши-комисар Теодор Атанасов, директор на Областната дирекция на МВР-Русе коментира пред БНР ситуацията и работата на полицията по случаите: Само през последните дни в Областната дирекция на град Русе са задържани 12 лица, за които проверяваме тяхната съпричастност към извършените измами. Естествено, трябва да бъдат събрани доказателства в тази посока. В момента няма повдигнати обвинения. Вече са намерени вещи, които са относими към извършените измами. Всички лица са с полицейска мярка "задържане под стража". Комисар Атанасов отново напомни на гражданите да бъдат внимателни с кого разговарят по телефона: Искането на пари по мобилен или стационарен телефон в голяма степен на вероятност говори за извършено престъпление и измама.