25.10.2016

Над 3 млн. лева са приходите от нощувки в Пазарджишко за август

Приходите от нощувки през август в Пазарджишка област достигат 3 040 145 лева. Това е с 2,7% повече от същия месец на 2015 година. Увеличението е както в приходите от чужди граждани - с 11,8%, така и от българи – с 0,5%, съобщават от Териториалното статистическо бюро. Ползвалите услугите на местата за настаняване през август тази година се увеличават с 5,4% в сравнение със същия месец на 2015 г. и достигат 21 634. 90,4% са българи, като по-голямата част от тях (78,3%) са избрали категория 3, 4 и 5 звезди. Пренощувалите чужденци са 2 084 като 85...

Още

Едър шофьор на баровска лимузина поиска да направи добро на път в Пазарджишко, а какво му се случи... (ВИДЕО)

Двеминутно клипче с главни герои пазарджиклия и змия набира почитатели в мрежата със скоростта на светлината, съобщава Марица.бг. Едър шофьор на баровска лимузина с пазарджишка регистрация, спира на кърски път с най-добро намерение да спаси една жива твар - змия, хваната в капан пластмасова бутилка.

Гора от гинко билоба расте в пазарджишкото село

Знаете ли, че в България има гора от гинко билоба? Човек от пазардишкото село Мало Конаре вече 12-а година отглежда лечебното растение.

Постоянен арест за мъж, нападнал жени в Септември и пазарджишко село

Съдът в Пазарджик постанови постоянен арест за 46-годишният Атанас Ковачев от местното с. Звъничево, който само в рамките на една седмица нападнал и опитал да блудства с две различни жени. Мъжът е задържан в събота през нощта след като нахлул в дома на 48-годишна жена от Септември в опит да задоволи нагона си.

Стълб стърчи насред път в Пазарджишко

Електрически стълб с високо напрежение е разположен буквално по средата на новоположения асфалт на пътя Славовица - Ветрен, сигнализираха зрители на bTV чрез платформата "Аз, репортерът". Шосето е затворено със забранителен знак и купчина пръст....

Стълб стърчи насред пътя в Пазарджишко

Енергото така и не го преместило и сега хората трябва да избират между 15 км. заобикаляне и риск от катастрофа

​Сватба между малолетни в пазарджишкото село Априлци

Момиче на 13 години беше омъжено за момче на 12, без граждански блак, защото законът не го допуска. Местните възприемат женитбата на деца като нещо нормално и коментират, че често се случвало да се женят деца, които са братовчеди.