27.10.2016

Уникално: Вижте колко получава като помощ сириец с 4 жени и 23 деца в Германия

Наскоро стана известен един случай на сириец, който има 4 жени и 23 деца, пише финансистът Хуберт Койонигщайн на страницата на Съюза на германските работодатели (DAV). Случаят е от град Монтабаур в провинция Северен-Рейн Вестфалия. Независимо от това каква е моралната оценка, никога не е излишно да се погледне трезво на фактите, призовава Койонигщайн.

Още

Вижте как в Германия се грижат за дърветата при ремонт на улицата

Има начини дърветата да бъдат запазени, когато се извършва ремонт на улици в големи градове. Ето как за зелената среда се грижат в Германия.

Учени октриха, че вулканите на Венера все още са активни

Вече знаем, че на повърхността на Венера има повече вулкани от всяка една друга планета в Слънчевата система. Учените са доста заинтригувани от този факт и полагат много усилия да разберат повече детайли за тези обекти. Последното изкседванe на специалисти от Aerospace Center в Кьолн, Германия разкрива нови детайли за вулканите на планетата. Оказва се, че поне някои от тях са активни, предаде Engadget.    Техният проект е фокусиран изцяло върху Idunn Mons. Това е масивен вулкан на Венера, който е с диаметър от 193 километра. За сравнение най-големият вулкан на нашата планета е с размери от приблизително 120 километра. Екипът анализира снимки, които са направeни от Европейската космическа агенция, както и от сателитни изображения на Magellan сондата на NASA. Специална технология им позволява да се справят с гъстата мъгла на Венера, която не позволява на телескопите да "виждат" на нейната повърхност.   Благодарение на нея учените намират доказателства за поне пет отделни потока лава, които се движат във вътрешността на вулкана . В голяма степен това откритие е сигурна гаранция, че поне някои от тях все още са активни. Тепърва предстоят още изследвания на другите големи вулкани на повърхността на Венера. NASA дори вече работят над нова мисия, която се казва VERITAS и е провокирана изцяло от тази идея.    Вижте как учени откриха доказателства за вулканични изригвания на Венера

Проф. И. Дичев: Политиката се измести в посока на популярната култура и на жълтите медии

Твърде много обсъждаме кой какво е казал, кой какво му е отговорил, дали се е извинил. Това като че ли тотално измества политическия дебат - какво имаме да правим, кого да изберем, какви качества трябва да има президентът. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ културният антрополог проф. Ивайло Дичев в коментар за поредните политически скандали. Политиката се измести в посока на популярната култура, на жълтите медии, обобщи той. Заблуда, прах в очите на избирателите. Вижте, имаме много сериозни проблеми пред тази държава. Лайтмотивът на този избор в момента е съвършено фалшив. Бежански проблем в България няма. Българските избиратели бяха истеризирани около това,че някакви тълпи, нашественици, не знам какво. Бежански проблем може да има в Германия, в Швеция, в такива страни. През България тези хора преминават. Но целият дебат около изборите се въртеше около това, виждате ли, какви ужасни тълпи.

Избирателните права на жените

Нежната инвазия в политиката е тенденция не само в България, но и в цял свят. В Европа най-силната икономика - Германия се управлява от канцлера Ангела Меркел. В Съединените щати Хилари Клинтън е на крачка от президентския пост. Исторически българката също не е аполитична. Достатъчно е да споменем имената на Екатерина Каравелова, Султана Рачо Петрова и Цола Драгойчева. Какво разказват архивите за правата на жените да избират и да бъдат избирани - вижте в репортажа на Цвета Младенова и оператора Илия Иванов.

Германия поискаха Tesla да спрaт да използват името Autopilot в рекламите на автомобилите си

Eдна от иновациите, на която могат да се наслаждават собствениците на новите автомобили на Tesla е функцията Autopilot. Благодарение на нея моделите на компанията могат да се движат самостоятелно по пътното плана без това да изисква намесата на водача. Tesla са разработили Autopilot на базата на уникална система, която от десетилетия се използва в авиацията. Включването на подобна функция в нейните автомобили предизвика много коментари свързани със сигурността на пътниците.    Германският министър на транспорта, Александър Добриндт сподели намеренията си да забрани на Tesla да използват в рекламните материали на автомобилите си името Autopilot, съобщава VentureBeat. Основната причина за това е, че така компанията подвежда клиентите, които си мислят, че след като активират този режим не се изисква тяхното внимание. Според официалното изявление на министъра това не е така и всеки водач трябва да продължи да следи пътя, дори ако използва Autopilot.    Представителите на компанията са на мнение, че са провели тестове, изминавайки стотици милиони километри, при които е станал само един инцидент. Tesla защитиха своята позиция и с твърдението, че постоянно предоставят софтуерни ъпдейти, за да подобряват работата на Autopilot. Въпрос на време е да проследим как ще продължи да се развива този конфликт. Aко и други компании предяват подобни обвинения това може да се превърне в голям проблем за Tesla.    Вижте как Германия ще въведе черна кутия за всеки автомобил с автопилот

Фен скри топката на Рибери (ВИДЕО)

Вижте финта, за който говорят всички в Германия