25.10.2016

Тайното подземие на Неапол (СНИМКИ)

Жителите на древни градове, какъвто е Неапол, са свикнали да попадат на класически римски съкровища, антични водоеми и други исторически артефакти, скрити под основите на къщите им. Случайното откритие на впечатляващата подземна мрежа от антични проходи, пълни с ретро-автомобили и забравени реликви от Втората световна война, обаче е напълно неочаквано.

Още

Откриха в мафията в Неапол откраднати картини на Винсент ван Гог

Откраднати картини на Винсент ван Гог бяха открити у Неаполитанската мафия. Те изчезнаха през 2002-ра от музей в Амстердам, съобщи Нова телевизия. Двете произведения на изкуството са били намерени от италианската прокуратура при голям рейд срещу Камората. Картините били в малка къща, в градче южно от Неапол. Според специалисти са в добро състояние.

Сблъсъци в Неапол заради посещение на премиера Матео Ренци

Сблъсъци избухнаха между полиция и протестиращи в италианския град Неапол. Демонстрациите бяха организирани от леви активисти и учители заради реформите в образованието, планирани от правителството. Протестът започна близо до операта Сан Карло в Неапол, където трябваше да пристигне премиерът Матео Ренци. Протестиращи се опитаха да пробият полицейските кордони.

Меркел, Оланд и Ренци на среща в Неапол

Програмата за срещата в понеделник между италианския премиер Матео Ренци, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд в Италия претърпя лека промяна по предложение на Ренци, съобщиха от правителството в Рим. Неаполитанският вестник "Матино" съобщи, че срещата ще започне с неофициална вечеря днес в Неапол,

Ренци, Меркел и Оланд се срещат в Неапол

Програмата за срещата в понеделник между италианския премиер Матео Ренци, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд в Италия претърпя лека промяна по предложение на Ренци, съобщиха от правителството в Рим. Неаполитанският вестник "Матино" съобщи, че срещата ще започне с неофициална вечеря днес в Неапол, на която тримата лидери ще гледат по телевизията церемонията по закриването на олимпийските игри в Рио. На другата сутрин лидерите ще бъдат откарани с хеликоптер на остров Вентотене в Тиренско море. Там кипи подготовка за срещата, определяна от местния печат като "стратегическа" и призвана да съгласува общ европейски политически курс. Сред темите за обсъждане са Брекзит-ът, конфликтът в Сирия, мигрантската криза в Европа. Островът е известен с това, че по времето на фашизма заточениците Алтиеро Спинели и Ернесто Роси написват знаменитите си тезиси за създаване на Европейски съединени щати, известни като "Манифеста от Вентотене".

Наш шофьор подкара ТИР на 2/3 шише уиски край Неапол

Влекачът за коли се движел на зигзаг с висока скорост