22.10.2016

Дясната партия "Алтернатива за Германия" е трета политическа сила според социологическите проучвания

Дясната популистка партия "Алтернатива за Германия" изпревари "Зелените" в последните социологически проучвания и се нареди като трета политическа сила в страната след Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел и социалдемократите на Зигмар Габриел, съобщава националният ежедневник Die Zeit, цитиран от "Фокус".

Още

Рекордна подкрепа получава дясната партия „Алтернатива за Германия“

  Евроскептичната дясна партия „Алтернатива за Германия“ (АГ) отчете рекордно висока подкрепа на последното социологическо проучване на агенцията INSA. Партията получи 15,5% от одобрението, което е с 0,5% повече в сравнение с предходната седмица, показват данните, пише БГНЕС. В същото време управляващия съюз на канцлера Ангела Меркел – обединението на Християндемократическия съюз (ХДС) и баварския Християнсоциален съюз (ХСС), запази резултатите си, задържайки се на 30-те процента одобрение. В същото време подкрепата за коалиционния партньор на Меркел – Социалдемократическата партия, е намаляла с един пункт, достигайки до 21%. Също толкова подкрепа са загубили и Зелените, оставайки на 10%. Малко по-добре се е представила партията „Ди Линке“, която след покачване с един пункт изпревари Зелените и вече е с 11% одобрение. Свободната демократична партия също е увеличила подкрепата си, достигайки 7%, което автоматично би я вкарало в Бундестага. Следващите избори за парламент и канцлер ще се проведат през 2017 г. В сравнение с резултатите от предишното гласуване подкрепата за блока на Меркел се е свила с 14%. Това до голяма степен се дължи на политиката на канцлера за отворени врати спрямо бежанците и мигрантите от Близкия изток, Азия и Африка, които дойдоха в страната през изминалата година. Негативно на ситуацията влияят и разногласията сред управляващите. В разгара на миграционната криза през 2015 г. лидерът на ХСС Хорст Зеехофер заплаши със строги последствия Меркел, ако не промени позицията си за приемане на бежанци. Този месец се проведоха избори за два местни парламента, които нанесоха силен удар върху партията на Меркел. На тези в провинция Мекленбург-Предна Померания АГ получи повече подкрепа от съюза на ХДС и ХСС. Близки резултати те получиха и на местния вот в Берлин, където преднината на блока на канцлера беше само от два пункта.

Антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" се радва на рекордна подкрепа

"Алтернатива за Германия" успя да влезе в местните парламенти на 10 от всички 16 провинции в страната

Депутат от "Алтернатива за Германия" нарече бежанците "отвратителни червеи"

Той нарича търсещите убежище "паразите, които германският народ храни"

Депутат от "Алтернатива за Германия": Бежанците са отвратителни червеи

Той нарича търсещите убежище "паразити, които германският народ храни"

Антиимигрантската "Алтернатива за Германия" очаква успех и в мултикултурния Берлин

Близо 2.5 млн. берлинчани гласуват за нов местен парламент на Берлин - динамичната и популярна столица, която продължава преобразяването си близо 27 години след падането на Стената, пие Яник Паске за агенция "Франс прес", цитирана от БТА. След това парламентът на Берлин ще назначи кмет на града, който от 15 години е доминиран от социалдемократите при слабо присъствие на консерваторите на канцлера Ангела Меркел. Ако германската Социалдемократическа партия (СДП) отново...

Неизвестни лица са опожарили колата на лидера на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия"

Неизвестни лица са опожарили колата на лидера на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри, съобщи полицията в източния германски град Лайпциг, цитирана от Ройтерс.  Работната ни версия в момента е за умишлен палеж", заяви говорител на полицията.  Нападението е извършено късно снощи и за него засега не е поета отговорност.