24.10.2016

В Шотландия може да се състои втори референдум за независимост преди 2020-а

Шотландският първи министър Никола Стърджън заяви, че е много вероятно Шотландия да произведе втори референдум за независимост до края на 2020 г., след като Великобритания гласува за напускане на ЕС, предаде Ройтерс. "Мисля, че е силно вероятно, предвид ситуацията, в която се намираме. Това, което се случи оттогава, ме кара да съм дори по-уверена, отколкото бях сутринта след референдума", добави тя в интервю по Ай Ти Ви. Никола Стърджън: Мей нехае за позицията на Шотландия по Брекзит

Още

Наш талант вкара гол в Шотландия

Николай Тодоров точен в контрола на Хартс

В Шотландия готвят нов референдум за независимост

Законопроектът за новото допитване ще бъде представен следващата седмица

Загуба на 80 000 работни места и 2000 паунда по-малко доход на населението в Шотландия заради Брекзит

  Шотландия рискува да загуби 80 000 работни места, средният доход на населението може да се съкрати с 2000 паунда, съобщава БГНЕС. Това ще се случи при лошия вариант на Брекзит, предвиждащ излизане от европейската зона за свободна търговия, пише в днешния си брой вестник „Гардиън“, позовавайки се на резултатите от изследване на университета Стратклайд в Глазгоу. Университетът се е обърнал с призив към парламента на Шотландия да не допусне разрив с общия европейски пазар. Според неговите прогнози това може да доведе до спад на шотландската икономика с 5% в течение на 10 години с към загуби от 8 милиарда паунда ежегодно. Изданието отбелязва, че основният пазар на Шотландия остава Обединеното кралство. Доходите на Шотландия от търговията с Англия, Уелс и Северна Ирландия възлизат на 48,5 милиарда паунда, докато на ЕС се падат само 11,5 милиарда.

Английски фен на Сити се изложи при пътуване в Шотландия

Засипаха британеца с подигравки в социалните мрежи заради международен паспорт и валута

Тестваме новата Opel Mokka Х в Шотландия

Макар и да не се изписва по същия начин, но чуеш ли думата „мока“, асоциациите са две: кафе и Opel. Аз ще ги свържа в една, защото новата Mokka X предлага аромат, но и ударна доза кофеин. Това „кафе“ е толкова добро, че след 4 години на пазара, Opel Mokka има над 600 000 продажби. Сега фейслифтът предлага още по-атрактивна визия, отлични двигатели и най-добрата бордова свързаност, все предпоставки за достигане на границата от 7-цифрени продажби в края на живота на този модел.