27.10.2016

Отварят 301 секции в 72 страни, двойно по-малко в Германия и Испания

301 секции в 72 държави реши да отвори за изборите за президент и националния референдум на 6 ноември ЦИК. Заради огромния брой заявления - над 34 000, комисията трябваше да реши коя част от Изборния кодекс да не спази - тавана от 35 секции за една страна или изискването за подаване на поне 60 заявления за разкриване на секция.

Още

Отварят още секции за вота в Германия, Австрия и Испания

Хора с откраднати ЕГН-та искат ЦИК да блокира личните им данни Още секции ще бъдат отворени в Германия, Австрия и Испания, реши ЦИК след искания от ръководители на дипломатическите ни мисии в трите държави. Увеличават се секциите в посолството в Берлин - от 1 на 2, в Мюнхен - от 1 на 3, във Франкфурт - от 1 на 2, в Мадрид - от 1 на 3,

Борисов разговаря с посланиците на Великобритания, Испания, Германия и Холандия

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланиците на Великобритания, Испания, Германия и Холандия– Ема Хопкинс , Хосе Луис Тапиа Висенте, Детлеф Лингеман и Том ван Оорсхот.

Шок в Шампионската лига: Испания, Англия, Германия и Италия окупират половината места

Най-силният футболен клубен турнир в Европа - Шампионска лига, ще претърпи сериозни промени от 2018 година. Това решение бе взето по време на жребия за груповата фаза в четвъртък в Монако.  Промените са: *Победителят от Лига Европа автоматично получава право за участие в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон.

Спорт по тв днес: мач на ЦСКА-София, суперкупи на Германия и Испания, дерби в Англия и още 7 мача, тото, олимпиада

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Германия, Италия и Испания затягат граничния контрол с Франция

Германия, Италия и Испания обявиха, че затягат граничния контрол с Франция след атаката в Ница, при която бяха убити най-малко 84 души. Испания засили мерките за сигурност по границата с Франция след терористичната атака в Ница, предаде ТАСС, като се позова на министъра на вътрешните работи Хорхе Фернандес Диас. Той заяви, че най-вероятно зад нападението стои групировката "Ислямска държава".