27.10.2016

55 седалки и една ограда са счупени на стадион „Васил Левски” след дербито (ВИДЕО)

Повече от 6 тона отпадъци са оставили привържениците на ЦСКА и "Левски"

Още

Паметник на Васил Левски предстои да бъде открит в парка на Военната академия

Бюст-паметник на Васил Левски предстои да бъде открит в края на ноември в парка на Военната академия в София. Той е дело на скулптора Красимир Ангелов и архитекта Венцислав Йочколовски. Столичната община участва финансово в проекта, а дирекцията "Зелени системи" е оформила растителността около монумента. Остава да бъде направена гранитната облицовка на кръста върху бетонната настилка, под формата на кръст, върху която е издигнат паметникът. Четири години проектът за този паметник е чакал своята реализация. За скулптора Красимир Ангелов задачата е била голямо предизвикателство: Имам отговорност към направата на самия образ. Като всеки българин, аз също го нося в сърцето си. За да бъде най-близко до самото изображение тази представа в хората за образа на Левски е най-трудната задача.В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Евелина Стоянова.

Откриват паметник на Васил Левски в парка на Военната академия

Бюст-паметник на Васил Левски предстои да бъде открит в парка на Военната академия в столицата. Това обяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с кмета на район "Оборище" Васил Цолов и ръководството на Военната академия бяха пред паметника.

В Луковит издигат паметник на Васил Левски

В Луковит е учреден инициативен комитет за проектиране и изграждане на паметник на Васил Левски в центъра на града. Той трябва да бъде завършен до лятото на следващата година, когато ще отбележим 180 години от рождението на Апостола на свободата. Средствата за изграждане на монумента ще се набират чрез дарения.  Председател на комитета е потомката на оръжейника на Левски - Иванка Цолачева. Тя е  председател и на Общинския комитет "Васил Левски". Учредители са местни общественици, бизнесмени и граждани, както и кметът на общината Иван Грънчаров. До този момент на територията на община Луковит няма паметник, който да увековечава дело на Апостола на свободата. Според исторически сведения, след залавянето на Левски, при отвеждането му от Търново към София, конвоят е преминал през Луковит, където пренощувал в българска къща.

ОУ „Васил Левски" в Кнежа получава дарение за 85-та си годишнина

До седмица ОУ „Васил Левски" в Кнежа ще получи нови компютри от политическа партия ГЕРБ - Плевен. Това обяви народният представител Владислав Николов, който бе гост на тържеството по повод отбелязването на 85 години от създаването на учебното заведение. „Високият професионализъм, търпението и всеотдайността, които вие, учителите, ежедневно влагат в своята работа заслужават нашето уважение и признание. Ето защо вярвам, че новите компютри ще бъдат включени незабавно в учебния процес и ще бъдат от полза на ученици и преподаватели.", каза народният...

Робчо, Лоли и Роби се представиха пред децата от ОУ“Васил Левски“ в Световната седмица на програмирането

Роботчетата Робчо, Лоли и Роби се представиха пред ученици от ОУ“Васил Левски“-Разград в Световната седмица на програмирането. Роботчетата са създадени от членовете на трите отбора по роботика в училището. В тях освен възпитаници на школото участват и по-големи ученици от ПМГ и ГПЧЕ, както и едно дете от Търговище и три от Попово – разказа ръководителят на отборите Венелин Николов. Най-малкият бъдещ програмист е първокласникът Александър, който е конструирал едно от роботчетата – Лоли. Какви точно команди изпълняват роботчетата членовете...