27.10.2016

Исторически полет навръх празника на българските ВВС

Най-големият в света пътнически самолет кацна на летище София

Още

US-генерал от ВВС разтревожен: Скоро Русия и Китай ще заплашват всички наши спътници на всякакви орбити

Към 2025 г. Русия и Китай ще поставят под заплаха всички американски космически спътници, предаде пресслужбата на Пентагона фрагмент от изказване на генерал от ВВС Нина Армагно.

Норвежките ВВС щракнаха руския самолетоносач „Кузнецов“

Норвежките военновъздушни сили заснеха преминаването на руския самолетоносач „Адмирал Кузнецов“, плаващ към Сирия. Самолети на Ескадрила 333 щракнаха руската флотилия и публикуваха видеото. Руските кораби днес преминаха през Ламанша. „Адмирал Кузнецов“ е единственият самолетоносач в руския флот. Той може да превозва близо 50 самолета. Самолетоносачът и другите руски кораби отплаваха от Североморск, а след преминаването на Ламанша ще се отправят към Средиземно море към Сирия. ...

Бригаден генерал Петьо Мирчев е предложен за зам.-командир на ВВС

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ за освобождаването на бригаден генерал Анатолий Кръстев като заместник-командир на Военновъздушните сили. Предложението е във връзка с определянето му за заемане на длъжност извън територията н

Турските ВВС удариха "Ислямска държава" в Мосул (ВИДЕО)

Турски военни самолети удариха позиции на "Ислямска държава" (ИД) в северния иракски град Мосул, пише анкарският в. Хюриет. Министър-председателят на югоизточната ни съседка Бинали Йълдъръм днес заяви, че ескадрили на турските военновъздушни сили (ВВС) се присъединиха към операцията на водената от САЩ коалиция, подразделения на иракската армия и кюрдски милиции по освобождаването на превзетия от джихадистите преди две години град, която започна на 17 октомври.

В Сирия завършил курс за нови пилоти от ВВС

Под патронажа на сирийския военен министър Фахед Джасем ал-Фрейджа на военното летище Кверис в провинция Алепо се състояла церемония по честване на празника на ВВС, на която присъствал випуск курсанти от военноавиационното училище. Съобщението е на eadaily.com.

ВВС на Великобритания унищожили над 170 терористи от ИД за по-малко от година

Британското министерство на отбраната обяви статистика от резултатите участието на въоръжените сили в операцията против ИД, цитирана от изданието Air&Cosmos.