22.10.2016

Във Франция задържаха 30-годишен мъж по подозрение за финансиране на ПКК

Във френския северозападен град Рен е арестуван 30-годишен, заподозрян, че е финансирал забранената в Турция „Работническа партия на Кюрдистан“ (ПКК), съобщава Hurriyet, предаде Фокус. Заподозреният е пристигнал във френския регион Бретан от Марсилия и вероятно е прехвърлял пари в чужбина за ПКК чрез издаването на вестник. Разпитването на задържания продължава в столицата Париж.

Още

Кюрдът, издирван за участие в ПКК, остава в ареста в Бургас

Бургаският съд остави в ареста кюрда Микаил Алмис, който е издирван в Турция заради участие във въоръжената терористична организация ПКК и за нападение на села през 1995 година. След инцидента, Микаил избягал във Франция и до 2007 год. е бил политически емигрант, след което приема френско гражданство и живее в град Бонди, в собствено жилище.

Задържан за тероризъм иска процес във Франция

42-годишният френски гражданин от кюрдски произход Алмис Микаил за връзки с ПКК и терористична дейност поиска днес Бургаският апелативен съд да го пусне на свобода срещу подписка, а процесът срещу него да се гледа във Франция. Микаил беше задържан на летището в Бургас на 17 юли т.г. При проверката станало ясно, че е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол за въоръжени нападения над турски села през 1995 година, а южната ни съседка иска екстрадицията му. Микаил живее със семейството си във Франция от години. „Той вече не е бежанец, а ...