28.10.2016

А вие знаете ли? Ето защо булката стои от лявата страна на младоженеца!

На сватбата булката обикновено стои от лявата страна на младоженеца, но вероятно никога не сте се питали защо. Тази традиция разбира се е идва от Запад, подобно на много други. Преди векове дясната ръка на мъжа е била водещата – ръката, с която той е държал меча си, левичарите са се срещали изключително рядко. Затова, ако се наложи мъжът да защити своята избраница, той би я хванал с лявата ръка, докато отблъсква нападателите с дясната.

Още

Кристалина Геогиева напуска ЕК, за да се върне в Световната банка

България остава без свой представител в Европейската комисия. Причината е, че настоящият ни еврокомисар Кристалина Георгиева напуска поста си по...

Радванска срещу световната номер 1 на 1/2-финал в Сингапур

Полякинята Агнешка Радванска се класира за полуфиналите на заключителния турнир за годината „WTA Finals” в Сингапур с награден фонд от 7 милиона долара. В последния решаващ мач от „бялата” група световната номер 3 надделя над Каролина Плишкова от Чехия със 7:5, 6:3. Така тя се класира за директните елиминации на надпреварата. На 1/2-финалите Радванска ще се изправи срещу водачката в световната ранглиста – германката Анжелик Кербер. В другия полуфинал ще спорят Светлана Кузнецова от Русия и Доминика Цибулкова от Словакия....

Ужасена майка с ексклузивно ВИДЕО: Някой развъжда змии до елитната ясла на детето ми!

Будна гражданка разпространи видеоклип, който според нея и свидетели е заснет в 15,30 часа в района на ул. „Цар Симеон I” №5. На този адрес се намира детска ясла №1, считана за елитно заведение за отглеждане и възпитание на малчугани в Бургас. На видеото ясно се вижда змия с дължина около метър, доста тлъста, как пълзи по тротоара срещу яслата.

Кристалина Георгиева напуска Европейската комисия в полза на пост в Световната банка

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева подаде оставка, за да постъпи на висок пост в Световната банка. В съобщение на Комисията се казва, че българският еврокомисар Кристалина Георгиева подава оставка от поста си на заместник-председател на институцията.   Еврокомисар Кристалина Георгиева, която е и заместник-председател на ЕК, отговаряща за "Бюджет и човешки ресурси", е информирала председателя Жан-Клод Юнкер за решението си да подаде оставка, считано от 31 декември тази година. Причината, според съобщението, е за да бъде назначена за главен изпълнителен директор в Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие. Заедно тези две институции са известни като Световната банка ,считано от 2 януари 2017 . В прессъобщението, разпространено от ЕК, се казва, че Жан-Клод Юнкер е решил Кристалина Георгиева временно да бъде заместена от другия заместник-председател на ЕК от Германия Гюнтер Йотингер, като двамата работят в тясно сътрудничество до напускането й в края на годината, за да има плавен преход в нейния ресор. Според правилата на ЕС Българското правителство трябва да номинира нов кандидат за еврокомисар, който да бъде изпратен на мястото на Кристалина Георгиева в Брюксел. За момента няма допълнителна информация относно решението на Георгиева така изненадващо да напусне ЕК.

Кристалина - откъдето дошла, там отишла

Два мандата тя бе в Еврокомисията, пробва се и за шеф на ООН