22.10.2016

Още

Депутат от ГЕРБ: Не е коректно да се правят толкова късно промени в Изборния кодекс

С мнозинството обаче е много трудно, изтъкна Александър Ненков

20 дни преди изборите ГЕРБ внесоха поправки в Изборния закон

ГЕРБ внесе промени в Изборния кодекс в деловодството на Народното събрание. Според текстовете на управляващите се отменя таванът от 35 секции за страни в Европейския съюз и се внася уточнението, че гласовете "Не подкрепям никого" ще се броят като действителен вот.

ГЕРБ внесе в парламента предложение за промени в Изборния кодекс

ПГ на ГЕРБ внесе в деловодството на парламента предложение за промени в Изборния кодекс, съобщи „Фокус”. Промените бяха внесени в деловодството от Народният представител и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.

ГЕРБ внася промени в Изборния кодекс

Какви са предложенията и опасенията?

ГЕРБ внесе поправките в Изборния кодекс

Председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) внесе в деловодството на Народното събрание поправки в Изборния кодекс.

ГЕРБ внася предложенията за промени в Изборния кодекс

ГЕРБ внася днес в Народното събрание предложенията си за спешни промени в Изборния кодекс. Това заяви председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов, предаде БНТ. След серия спорове и дискусии за организацията на гласуването в чужбина и отчитането на вота "не подкрепям никого", вчера от ГЕРБ обявиха, че ще внесат промени в Изборния кодекс, с които да отпадне ограничението за броя на секциите в чужбина, а гласуването в квадратчето "Не подкрепям никого" да се отчита при изчисляването на резултатите. По думите на Кирилов промените се налагат, за да не останат съмнения, че някой ще бъде ощетен. Според Кирилов предложенията за промени в Изборния кодекс e възможно да възобновят дебата между коалиционните партньори от пролетта на тази година. Тогава от Патриотичния фронт се обявиха категорично за ограничението за брой секции в чужбина. Промени в кодекса вече са внесени и от депутати от Реформаторския блок и АБВ. Измененията се очаква да бъдат гласувани утре на извънредното заседание на парламента.