24.10.2016

БЗНС ще настоява за предсрочни избори през пролетта

БЗНС ще поиска от Реформаторския блок да се обяви за предсрочни избори. Това става ясно от официално съобщение, публикувано на уебстраницата на партията, която е част от РБ, предаде Нова тв. "Настояваме за свикване на Изпълнителния и Гражданския съвет на 17 октомври. Ще предложим на Реформаторския блок, при изчерпване на всички останали възможности, да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година. Считаме, че това е най-демократичния начин за излизане от политическа криза", се казва в становището. "За БЗНС е очевидно, че доверието между коалиционните партньори е нарушено", допълват от съюза. От БЗНС изтъкват, че към настоящия момент за тях е най-важно "да отдаде уверена и мащабна подкрепа на кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок Трайчо Трайков и Съби Събев". В петък след извънредна среща в Министерския съвет Реформаторският блок препотвърди подкрепата си за кабинета „Борисов”. Това се случи, след като Борисов заплаши Реформаторите с изгонване от коалицията. Той заяви, че ако Реформаторите не се държат като управляващи, ще се раздели с тях като партньори, след като го критикуваха в парламента. Според премиера обаче те мълчат в Министерския съвет, а депутатите им се правят на опозиция.

Още

БЗНС настоява реформаторите да се обявят за предсрочни парламентарни избори

БЗНС, една от партиите в Реформаторския блок - настоява реформаторите да се обявят за предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година. Това става ясно от публикувано на страницата им съобщение.

БЗНС ще предложи на Реформаторския блок да иска предсрочни избори

В официална декларация от днес БЗНС - част от Реформаторския блок, заявява, че ще настоява утре да бъдат свикани Изпълнителният и Гражданският съвет на блока и ще предложи при изчерпване на всички останали възможности, блокът да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на 2017 г. Според партията на министъра на отбраната Николай Ненчев има нарушаване на доверието между коалиционните партньори. "Всяка дестабилизация и политическа криза ни тласка в нова зависимост от...

БЗНС ще настоява РБ да се обяви за предсрочни парламентарни избори през идната пролет

БЗНС, която е една от партиите в Реформаторския блок /РБ/, ще настоява Блокът да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година. Това става ясно от публикувано на страницата им съобщение, което идва два дни след острите спорове в Народното събрание по повод Изборния кодекс и отчитането на гласовете на гражданите, отбелязали на бюлетината, че не подкрепят никого. Въпросът да бъде обсъден на заседание на Изпълнителния и Гражданския съвет в понеделник, за това настояват земеделците при „изчерпване на всички останали възможности“. Според БЗНС има нарушаване на доверието между коалиционните партньори. В петък премиерът Бойко Борисов настоя Реформаторският блок да се държи като управляваща партия и заплаши, че във вторник може да има рокади с министри на Реформаторите. Последва и спешно заседание на Министерския съвет, след което министри на Реформаторския блок декларираха пълната си подкрепа за кабинета. Лидерът на БЗНС Николай Ненчев е министър на отбраната от квотата на Реформаторите. Наскоро правителството и мнозинството в парламента даде зелена светлина за купуване на изтребители и кораби.

БЗНС ще иска предсрочни избори през пролетта

Доверието между коалиционните партньори е нарушено, смятат от партията

БЗНС отбеляза 69 години от смъртта на Никола Петков

БЗНС отбеляза във Велико Търново 69- годишнината от смъртта на Никола Петков. В Катедралния храм старата столица днес бе отслужена панихида, на която присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, заместник- председателят на Народното събрание Иван Иванов, членове и симпатизанти на Реформаторския блок и граждани.Военният министър припомни ключови факти от живота и делото на Никола Петков. По негови думи той остава в българската история като една от най- ярките фигури. Според Николай Ненчев обаче днес страната ни не отдава заслуженото на бе...

БЗНС:От блатото с кремълски хрантутници изпълзяха комисионери

БЗНС отговори на обвиненията на бившия шеф на ВВС и настоящ кандидат-президент на левицата ген. Румен Радев към военния министър Николай Ненчев. Преди дни генералът упрекна Радев, че не се е вслушвал в негова експертиза.