22.10.2016

Няма пострадали от изтичането на газ в кв. "Прослав"

Няма пострадали хора от аварията със спукан газопровод при изкопни работи до пасарелката в пловдивския кватрал "Прослав", съобщиха за Дарик от полицията в града под тепатата. Сигналът е подаден в 13,30 часа днес. На мястото веднага са се отзовали полицейски екипи, които са отцепили района. Заради инцидента в квартала се е разнесла силна миризма на газ. За около половин час аварията е отстранена. Опасност за хората в района няма, казаха още от полицията.        ...

Още

Гери-Никол е на път да прослави страната ни по цял свят, вижте уникалния ѝ пробив

Гери-Никол е на път да прослави страната ни по цял свят. За ужас на конкуренцията тя ще снима клип в Холивуд, пише HotArena. 

Шофьор уби на зебра момичето, прославило България в Болоня преди 30 години

Една от най-жизнерадостните детски песнички отпреди 30-ина години днес звучи като траурен марш за едно от двете хлапета, които я пееха....

Камбаните ще бият празнично! За прослава на... премиера!

Звънът ще ехти в цяла Пловдивска епархия по искане на Дядо Николай

Електростанция, прославила се с „Пинк Флойд“, става американски офис

Сградата на бившата електрическа станция „Батърси“ в югозападната част на Лондон на южния бряг на река Темза ще стане офис на американския технологичен гигант Apple, пише в. „Гардиън“. Зданието се прослави през 1977 година, когато негова снимка бе поставена на обложката на албума Animals на „Пинк Флойд“.

Панчо Владигеров - човекът прославил България

Композиторът на рапсодията „Вардар“, баладата „Луда гидия“, писана по произведението на поета Пенчо Славейков, операта „Цар Калоян“, балета „Легенда за езерото“ и др.

Дом на прославен български генерал обърнат в клозет

Историческа сграда      в Хисаря е поругана      и обречена на разруха Грозен механизъм за унищожаване на културното наследство действа на територията на родината. Неудобните исторически паметници са оставени на самосъбаряне. Когато времето ги изравни със земята, на тяхно място щръкват лъскави построения. Хотели и ресторанти, от които се печели.