26.10.2016

Как изглежда летящата лимузина на Тато

За празника на авиацията тази година са подготвени много изненади. Любопитните имаха възможност да видят с очите си как изглежда летящата лимузина на...

Още

Атентаторът с гранатомет срещу Алексей Петров маскиран като дух от филма "Писък"

Един от атентаторите, атакували с гранатомети бронирания мерцедес на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, е бил с качулка и маска на бял дух като във филма “Писък”. Той е забелязан на мястото на покушението от ключов свидетел на прокуратурата, научи “24 часа”. Стрелецът бил висок 1,80 м, слаб, с черен суитшърт и светли дънки.

Фестивалът на камерната музика „Аджитато” продължава...

Първият концерт отмина на 19 октомври в Първо студио на БНР, звук от клавирно трио „Имаж”, както и интервю с цигуларката Гергана Гергова можете да чуете в звуковия файл. Следващият концерт е на дуо „Колаж”, на 26 октомври.

Летописецът на Тодор Живков: Тато имаше трима двойници!

"Тодор Живков имаше поне трима двойници. Всички президенти и големци имат, няма нищо лошо в това." Това сподели сензационно проф. Недьо Недев, сподвижник на бившия Първи и негов летописец. Недев е изследвал живота на Живков, като няколко години е говорил и писал рамо до рамо с първия човек на ЦК на БКП. Само преди месец 90-годишният историк от СУ "Св. Климент Охридски" издаде втората си книга с издателство "Труд" - "Дворцовият преврат срещу Тодор Живков".

Диктаторско меню: Хитлер станал вегетарианец с екстракт от екстременти от български селяни

Диктаторът на Третия райх Адолф Хитлер смятал, че вегетарианството доближава до чистата арийска раса и самият той е заличил месото от менюто си. В края на живота си ядял само картофено пюре и бистър бульон.

В мозъка си имаме клетки имитатори

През 90-те години на миналия век италианецът и невропсихолог Джакомо Ризолати пръв заговаря за огледалните неврони. Той открил, че в нашия мозък съществуват специфични клетки, които имат за функция да "отразяват" чуждото поведение като собствено....