28.10.2016

Washington Post: Подготвя ли се Русия за голяма война?

Американският вестник Washington Post анализира последните действия на Русия по отношение на Запада и прави трезв извод: Разговорите за бомбоубежища, преместване на ракети и гръмки изявления на политици всъщност се оказват рекламни ходове или част от рутинни планови дейности, като изобщо не означават преминаване към горещ конфликт.

Още

Русия и САЩ се подготвят за Третата световна война! Всичко започва до няколко седмици?

Напрежението между Русия и САЩ е толкова високо, колкото рядко е било в историята. Мнозина вече се опасяват, че до Третата световна война остават няколко седмици, ако се запази настоящата тенденция, пише изданието The Bitbag, цитирано от БГНЕС.

“Вашингтон пост“: Подготвя ли се Русия за голяма война?

Без основание, Западът е тикан към истерия пред мнима „руската опасност”

В Русия подготвят министерство с правомощията на КГБ

В Русия се подготвя сериозна реформа на правоохранителните и силовите структури на държавата, която в следващите около 18 месеца трябва да приключи с появата на Министерство на държавната сигурност (МГБ). Това съобщава московският в. "Комерсант", пред който източници обясняват, че "фактически става дума за възстановяване във Федералната служба за сигурност (ФСБ) на функциите на Комитета за държавна сигурност (КГБ) на СССР". Целта на реформата била да се подобри ефективността в...

Русия подготвя министрества за бърза реакция при военни действия

  Съобщение на руското министерство на отбраната гласи, че „териториалните органи на изпълнителната власт ще осъществят координация и контрол на преминаването на дейността на работата си в условия на военни действия, обезпечаване на мобилизационното разгръщане и мероприятия по регионална отбрана в зоната на тяхната отговорност“. Става дума за министерствата на комуникациите, на финансите, на търговията и промишлеността, на държавния резерв и на централната банка, съобщава БГНЕС. Например местните клонове на централната банка ще бъда проверени как биха се справили с финансовото обезпечаване на войските, които се намират извън постоянните си гарнизони. Министерство на отбраната също така има намерение да подложи на проверка способността на предприятията в южна Русия да доставят и ремонтират въоръжение, военна и специална техника. По време на проверката гражданите биват взимани в запаси ще преминават през курсове по общовойскова подготовка.

Захарченко: Русия вдигна армиите си по тревога днес, защото Киев подготвя нахлуване в Донбас

Украинските власти подготвят мащабни бойни действия в Донбас, съобщил пред журналисти лидерът на ДНР Александър Захарченко, цитиран от РИА Новости. Те вече били готови да посрещнат агресията. Същата ситуация е в ЛНР.

Rambler: Русия и Китай подготвят хиперзвукови убийци на американската ПРО

Генералният директор на корпорацията „Тактическо ракетно въоръжение” Борис Обносов в интервю за портала Rambler изрази увереност, че към 2020 г. в Русия ще бъдат разработени хиперзвукови ракети, имащи скорост 6-7М.