28.10.2016

Земетресение от 5,2 удари Северна Гърция

По улиците и площадите прекараха нощта жителите на Янина / Йоанина/ и околните села, след мощното земетресение, което "разтърси" района, причинявайки щети на пътната мрежа. Силното земетресение от 5,2 по скалата на Рихтер настъпи в 23:14 в събота...

Още

Военен хеликоптер се разби в Северна Гърция

Гръцки военен хеликоптер АН-64 Apache падна в морето. Инцидентът е станал в северната част на Гърция около 9 часа местно време. И двамата пилоти са оцелели, съобщават местни медии.

Продължава борбата с пожарите в Северна Гърция

Втори ден властите се опитват да потушат огнищата

Няма пострадали българи в Северна Гърция

До момента няма пострадали и бедстващи български граждани в засегнатите територии в Гърция. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи по повод пожарите в нашата съседка. Основните пътища са проходими към момента. Поради гъстия дим, на много места в засегнатите райони и в планинските части е затруднено придвижването. Затворено обаче е движението през района на Теологос, което прави прехода на север по този път невъзможен. Желателно е да се използват крайбрежните пътища за н...

Поразително откритие в Северна Гърция: Учени посочиха най-стария жив организъм в Европа

Учени определиха босненски бор в планините в Северна Гърция за най-стария жив организъм в Европа, съобщава Lenta.Ru, цитирана от "Фокус", позовавайки се на прессъобщение на Университета в Стокхолм. С помощта на дендрохронология специалисти са определили, че възрастта на Pinus heldreichii, растящо в гръцките планини, е около 1075 години.

Северна Гърция - скритото съкровище за туристите

Екип на bTV направи виртуална разходка в Източна Македония и Тракия

В Северна Гърция на „български”: НАU-МАЛКА КОНСYМАЧUR 3 EURO

„Най-малката консумация е 3 евро". Този надпис се кипри под всяко меню по чадърите на плажовете в Северна Гърция, стопанисвани от собствениците на бийч барове.