21.10.2016

Още

Британските власти арестуваха 19-годишен, по подозрение в опит за атентат в лондонското метро

19-годишно момче е арестувано в северната част на британската столица Лондон по време на въоръжена операция на органите на реда, предава вестник Daily Express, позовавайки на полицията, предаде Фокус. „19-годишен мъж беше задържан по подозрение за възлагане, подготовка и подбуждане към терористични актове. Той е отведен в полицейското управление в Лондон, където остава в ареста“, гласи изявлението на полицията. Операцията на полицията започна след контролирана детонация в четвъртък на взривно устройство, открито в лондонското метро на станция в квартал Северен Гринуич, припомня изданието.

В Лондон сгащиха тийнейджър, заподозрян в поставянето на бомбата в метрото

19-годишно момче е арестувано в северната част на британската столица Лондон по време на въоръжена операция на органите на реда, предава вестник Daily Express, позовавайки на полицията, информира "Фокус".

В Лондон показват над 80 портрета на Пикасо

Националната портретна галерия в Лондон показва изложба, посветена на портретното творчество на Пабло Пикасо, съобщава БГНЕС. Експозицията включва над 80 портрета, някои от които никога не са били показвани в Великобритания, други пък са емблематични за творчеството на Пикасо. От мрачните картини от неговия Син период до закачливи карикатури на най-близките му приятели, изложбата дава израз на най-разнообразните метаморфози в неговия художествен стил. В експозицията могат да бъдат видяни едни от първите портрети и автопортрети на Пабло Пикасо, нарисувани като тийнейджър под ръководството на неговия баща, така и последните творби на художника, направени месеци преди неговата смърт през 1973 г. "Това е една забележителна работа, Пикасо гледа в огледалото и сякаш гледа смъртта право в очите", казва историка на изкуството Елизабет Каулинг по повод творбата „Self Portrait” от 1972 г., която е част от изложбата в Националната портретна галерия. Експозицията „Пикасо: Портрети” се организира съвместно с Музея Пикасо в Барселона, и е първата голяма изложба от 1996 г. насам, когато MoMA в Ню Йорк и Grand Palais в Париж организираха изложба, посветена на Пабло Пикасо, включваща над 300 творби.

Изложба в Лондон показва портретите на Пикасо

Националната портретна галерия в Лондон показва изложба, посветена на портретното творчество на Пабло Пикасо, съобщава Artprice. Експозицията включва над 80 портрета, някои от които никога не са били показвани в Великобритания, други пък са емблематични за творчеството на Пикасо. От мрачните ...

Тереза Мей: Лондон трябва да участва във вземането на решенията в ЕС

Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че Великобритания трябва да участва при вземането на решения в ЕС до излизането си от негов състав, предаде ВВС.

Лондон на нокти! Взривиха съмнителен пакет в метрото

Британската полиция извърши контролиран взрив на подозрителен пакет във влак на метрото. За него беше съобщено от транспортните служители.