25.10.2016

Японски бойни изкуства в столичното Ларго

Всеки, който има интерес към японската култура, може да го стори в центъра на българската столица. Японските бойни изкуства ще бъдат представени в центъра на София, в ЛарготоQ в продължение на 27 дни. Вижте повече във видеото от предаването „Събуди се“ по NOVA....

Още

Японска фиеста в Ларгото на София

Истинска японска фиеста завладя днес древните разкопки на старобългарската столица Сердика под купола на Ларгото в центъра на София. Близо 3 хиляди души се потопиха в тайнството на японските бойни изкуства и културни традиции на хората от тази островна гърбица Земя и се докоснаха до умението им да оцеляват във времето, съхранявайки древната си традиция.

Бойни изкуства в столичното Ларго

В продължение на 27 дни ще бъде представена японската култура

Димитър Ларгов на 80 години: По мое време футболът ни бъкаше от таланти

Щастлив съм, че имах дълъг и пълноценен спортен живот, казва “белият” ветеран

Огледалца с Абритус и ГЕРБ ще раздават на Ларгото днес

400 дамски огледалца с логото на Жени ГЕРБ и снимка на Архитектурния резерват „Абритус“ ще бъдат раздадени днес следобед на площад „Момина чешма“, по-известен като „Ларго“. Инициативата започва в 17,00 ч. още от стъпалата от хотел „Cartoon“ и е част от съпътстващите събития от Регионалната академия на Жени ГЕРБ в Разград. 180 дами от Разград, Шумен, Търговище и Силистра, официалното откриване е утре в 9,30 ч. Ще го открият заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и кметът на Разград и областен коорди...

Йорданка Фандъкова: Държавата ни дава ларгото, става място за култура и театър

С новия устройствен план ще гарантираме, че Борисовата градина наистина ще остане парк  С парижкия район “Маре” разработваме мерки за опазване на историческите квартали на столицата   - Г-жо Фандъкова, строителният сезон приключи, къде още се работи и докога ще продължат ремонтите? - Преди дни пуснахме движението по бул. “Вл.

Малка нощна музика...под Ларгото в Деня на София

Камерният ансамбъл "Софийски солисти" с ръководител проф. Пламен Джуров започва новия сезон с впечатляваща програма: на 15 септември е концертът им в рамките на Дни на камерната музика в Габрово, на 16-и свирят във столичния Военен клуб, където напоследък публиката свикна да ги аплодира, а в Деня на София - 17 септември, забележителният български ансамбъл ще направи експеримент, като зарадва столичани с изпълнения в подлеза под т. нар. Ларго - централния архитектурен комплекс на града, напоследък обновен и покрит с прозрачен купол. "Малка нощна музика...под Ларгото" е наречен този концерт в събота от 19 часа, когато публиката може да бъде преминаваща, да послуша и да си тръгне или пък да дойде специално, за да види нещо неочаквано. Иначе програмата, която "Софийски солисти" подготвят, ще бъде популярна и приканваща, като истински подарък за празника: с музика от Пахелбел, Бах, Вивалди, Елгар, и, разбира се, Моцарт. Затова и входът е свободен, а до мястото на концерта може да се стигне от входа на метростанция "Сердика".Чуйте повече за началото на новия сезон от проф. Пламен Джуров - диригент на "Софийски солисти", в интервю, излъчено в предаването "Алегро виваче".