21.10.2016

Няма да повярвате какво крие Хеопсовата пирамида

Хеопсовата пирамида, известна като Великата или Голямата пирамида в Гиза, е едно от феноменалните чудеса, завещани ни от миналото. Тя е последният...

Още

Две загадъчни кухини са открити в Хеопсовата пирамида (видео)

Две кухини с неясно предназначение може да се окажат както тайници към гробницата на фараона, така и гигантски дефекти в полагането на каменните блокове.

Хеопсовата пирамида вероятно съдържа две неизвестни камери

Хеопсовата пирамида в Египет - последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на древния свят, вероятно съдържа две неизвестни досега камери, предаде Франс прес, позовавайки се на египетското Министерство на паметниците на културата.

В Хеопсовата пирамида са открити две "аномалии"

Хеопсовата пирамида в Египет - последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на древния свят, вероятно съдържа две неизвестни досега камери, предаде Франс прес, позовавайки се на египетското Министерство на паметниците на културата. Откриха термични аномалии в Хеопсовата пирамида В изявление на министерството се посочва, че в рамките на проекта "Сканирай пирамидите" с помощта на най-усъвършенствани технологии в Хеопсовата пирами...

Четириметрови макети на Хеопсовата пирамида във Врачанско

Самоук египтолог строи четириметрови макети на Хеопсовата пирамида у нас.Той е убеден, че те лекуват много от съвременните болести и твърди, че го е изпитал лично върху себе си и своето семейство.

Умалено копие на Хеопсовата пирамида лекува и помага на хората в Крапец

Умалено копие на Хеопсовата пирамида е истинска атракция в мездренското село Крапец. Тя се намира в двора на дългогодишния военен Динко. Работата в Египет запалила мъжа да направи пирамидата, която по думите му притежава лечебни свойства.  

Археолози откриха древен защитен механизъм в Хеопсовата пирамида

Египетските пирамиди продължават да ни удивляват със своите мистерии. Учените обаче малко по малко отключват всички техни тайни, пише iflscience.