21.10.2016

Дръж се, земльо! "Урал" поема по магистралите

Уралският автомобилен завод разработва ново поколение магистрални влекачи, които ще конкурират евтините руски камиони на КамАЗ и МАЗ. Машините ще бъдат базирани на модела Next 6х6, става ясно от изявление на Вадим Сорокин, президент на Групата ГАЗ, в чийто състав влиза УралАЗ.

Още

Урал поема по магистралите

Уралският автомобилен завод разработва ново поколение магистрални влекачи, които ще конкурират евтините руски камиони на КамАЗ и МАЗ. Машините ще бъдат базирани на модела Next 6х6, става ясно от изявление на Вадим Сорокин, президент на Групата ГАЗ, в чийто състав влиза УралАЗ. "С удивление констатирам, че сегментът на магистралните влекачи бе отстъпен практически без бой на чуждестранни производители. Така се случва, когато предлагаш един и същи камион в продължение на 40 години", заявява Сорокин. Според мениджъра Урал има в арсенала си както съвременни кабини, така и достатъчно модерни двигатели в лицето на ЯМЗ-536, така че създаването на магистрален влекач не би трябвало да бъде особено трудно. Как биха могли да изглеждат "тировете" на УралАЗ демонстрират компютърно генерирани изображения на дизайнера Сергей Баринов. Той признава, че се е вдъхновявал от американските влекачи Freightliner и Kenworth, но това изобщо не омаловажава работата му.  ...

Фондация "Медийна демокрация” представя изследване за медийния плурализъм в България

Фондация "Медийна демокрация” представя изследване за медийния плурализъм в България. В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" доц. Орлин Спасов, изпълнителен директор на фондацията, сподели повече информация за това изследване: Това изследване е първо по рода си. Провежда се с финансиране на средства от ЕК и за първи път се осъществява такова мащабно и синхронизирано изследване на медийния плурализъм във всички страни от ЕС, както и в Черна гора и Турция – като две страни със статут на кандидат-членки. Координацията на този много голям общоевропейски проект се осъществява от Центъра за медиен плурализъм и медийна свобода в Европейски университетски институт във Флоренция. Разработена е една доста универсална методика, която помага синхронизирано във всички страни от ЕС, за да може това изследване да се извърши едновременно. Чрез това изследване ние установихме, че най-големите проблеми пред медийния плурализъм у нас възникват от все още продължаващите намеси в редакционното съдържание на много медии, както и от концентрацията на собствеността. Цялото интервю с доц. Орлин Спасов можете да чуете в звуковия файл.

9 натурални начина да накарате косата ви да расте като обезумяла

Днес ще ви представим 9 натурални масла за буен растеж на косата. Едва ли има човек, който не би искал да знае какво да ползва за буен растеж на косата си. В крайна сметка, състоянието на косата казва много за нашето здраве.

Кали изненада всички. Пусна си снимка изцяло натурална, без капка грим. Вижте я (СНИМКА)

Фолкпевицата Кали за пореден път изненада феновете. Изпълнителката, която е на турне в Америка, се показа натурална пред камерите. 40-годишната фолк звезда се щракна по време на полет между два концерта.