25.10.2016

Четирима загинали и 11 ранени при рухването на балкон в Западна Франция

Четирима души са загинали и 11 са ранени при рухването снощи на балкон на жилищна сграда в Западна Франция през, съобщава Le Parisien, цитиран от "Фокус".  Инцидентът станал в град Анже, департамент Мен и Луара. Самоличността на жертвите и пострадалите не се съобщава. Едни от ранените е в критично състояние.

Още

Четирима души загинаха при срутване на балкон в жилищен дом в Западна Франция

Четирима души загинаха, а 11 са ранени при срутване на балкон в жилищен дом в Западна Франция. Инцидентът е станал в центъра на град Анже. Засега няма информация за възрастта на загиналите и пострадалите. Състоянието на един от ранените е критично. Според предварителни данни балконът се е срутил, докато на него са се намирали около 10 души. Става дума за новопостроена сграда.

Балкон на сграда се срути в Западна Франция. Отне живота на четирима и рани още 11 души

Четирима души са загинали и 11 са ранени при рухването снощи на балкон на жилищна сграда в Западна Франция през, съобщава Le Parisien. Инцидентът станал в град Анже, департамент Мен и Луара. Самоличността на жертвите и пострадалите не се съобщава. Едни от ранените е в критично състояние, предаде Фокус. По предварителните данни балконът на четвъртия етаж се срутил, докато на него имало 10 души. Изданието отбелязва, че става дума за наскоро построена сграда.

Заповядайте на BRUGNON TRAVELS: First stop BULGARIA…

От 19 до 21 октомври жителите и гостите на София могат да посетят симпатичната изложба на младия френски карикатурист Максим Брюньон, който започва европейското си турне от България. Той е роден в Нант /Северозападна Франция/, известно време свири на китара в рок банда, но рисуването и вкусът към детайлите го привличат още от юношеските му години. Така започва постепенно да претворява невинаги смешната действителност в хумористични рисунки, които в зависимост от темата се превръщат в мини комикси. С течение на времето Максим Брюньон трупа опит и желание да опознае и други страни, с техните тъжно-весели навици и особености. Подтикнат от български приятели, той решава да организира първата си изложба в София, като за целта прекарва 3 месеца в наблюдение на българските бит и нрави. Още от първия ден, останах стъписан от „българското да и не“ – кимам с глава одобрително, а хората ми се мръщят…, споделя с усмивка младия карикатурист, който изненадва публиката си с доста интересните си хрумвания и находки. Как се ражда идеята за начало на BRUGNON TRAVELS от България? Като българи, това може само да ни радва, тъй като България продължава да бъде недостатъчно позната във Франция, въпреки усилията на българите франкофони и на французите, които работят с огромно удоволствие в страната? Наистина България не е добре позната във Франция и честно да си призная, това не беше моя първоначален избор като отправна точка на моята европейска обиколка. Решаващи се оказаха българските приятели на моя близка, които наклониха везните по посока София. А и аз си казах, защо да не започна от най-непознатите за мен места? Сега, след тримесечен престой в страната ви, мога с усмивка да заявя, че никак не съм разочарован от решението си. Напротив, аз рисувам всичко, което ме впечатлява, и се опитвам да направя по-разбираеми нещата от живота. На изложбата показвам френските си рисунки, но и много български „хумористични сюжети“, които не задължително са остри карикатури. Как избирате темите и персонажите на вашите рисунки? Вдъхновява ме всичко, което ми се случва в ежедневието – хора, пейзажи, странни или комични ситуации, в които попадам. Самият аз съм главното действащо лице, което изразява любопитството си или си задава въпроси относно странностите на обкръжението. Имам особена слабост към неблагополучията и превратностите на съдбата, като се опитвам да изтрия от тях черните краски и да ги превърна в източник на смях и закачка. В това отношение България много ме впечатли и откровено ми харесва. Замислям се дали някой ден да не се установя във вашата страна. Колкото до темите, въпреки че търся забавната страна на нещата, не подминавам и „сериозните“ проблеми, които са част от живота ни – расизма, мигрантската вълна, терористичните атаки във Франция. Все пак считам, че радикализмът не е така обострен в България, за разлика от настроенията в други страни. Следващата изложба на Максим Брюньон ще бъде в Будапеща, където отново с усмивка ще разкрие унгарските странности…

Четирима загинаха заради срутен от танци балкон

Четирима души са загинали и 11 са ранени при рухването снощи на балкон на жилищна сграда в Западна Франция. Инцидентът станал в град Анже, департамент Мен и Луара. Самоличността на жертвите и пострадалите не се съобщава. Едни от ранените е в...