20.10.2016

Йорданка Фандъкова: Не мисля, че премиерът ми е обиден за това, че отказах да бъда кандидат за президент

Големите проекти тепърва започнаха и е нужна много работа, за да защитим доверието, което ми дадоха софиянци, заяви кметът

Още

Йорданка Фандъкова: София е готова за зимата

Снегопочистващата техника е в готовност за зимния сезон, установи проверка на Столичния инспекторат. Фирмите, ангажирани с почистването на София имат готовност и за осигуряване на допълнителна техника.Към момента София разполага с 33 хиляди тона смес, 188 снегорина и 61 малогабаритни машини, посочи кметът Йорданка Фандъкова, като се позова на данни от проверката:Има и налична резервна техника, а освен това в договорите сме задължили фирмите да имат и готовност за осигуряване и на допълнителна техника. Започваме да чистим улиците, където се движи масовият градски транспорт, когато завали снега. Чисти се непрекъснато до спирането на снега, тогава, когато е необходимо се възлага влизане и в квартални улици.  От заложените в бюджета за зимно почистване на града 20 милиона лева, има остатък от два милиона и половина, които ще стигнат за почистване до края на годината , посочи кметът Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова проговори за президентската кандидатура, мигрантите и ремонтите

Йорданка Фандъкова беше сред ценните кадри за кандидат-президент на ГЕРБ. "Обсъдихме много сериозно всички варианти. Моята теза е, че по-малко от година застанах пред софиянци и обещах да защитя доверието на хората. Премиерът прие този аргумент, защото него е много важно какво се случва в София. Все пак, столицата е лицето на държавата", коментира кметът на София в студиото на bTV.

Йорданка Фандъкова: Поземлените комисии имат слаби механизми за контрол и трябва да се помисли за това

Трябва да се открие не само виновникът, но и поръчителят на палежа на колата на кмета на Панчарево, заяви кметът

Йорданка Фандъкова и Спас Русев на откриването на изложбата на Брайън Адамс преди концерта му в София

Брайън Адамс лично откри изложбата със свои авторски снимки във VIVACOM Art Hall. Той влезе в залата в 18 ч, като първо се разходи между изложените фотографии, които са 90 на брой. Докато разглеждаше собствената си експозиция, той раздаваше автографи на присъстващите и си разменяше по няколко думи с тях.

Йорданка Фандъкова: Понякога „клишето“ спасява човешки живот

Преди няколко години г-жа Фандъкова преодоля тежко онкологично заболяване, прибавяйки и този опит към опита си на най-успешния градоначалник на София досега. За най-тежкия период в живота си тя разказа в пространно интервю в списание EVA в навечерието на своята 50-годишнина. Днес, кмет на София вече трети мандат, г-жа Фандъкова продължава да работи за превръщането на града ни в модерна европейска столица, а част от тази кауза е свързана и с много проекти за по-добро здравеопазване. Личната й история с рака насочи благотворителната инициатива н...

Йорданка Фандъкова: Цачева е най-подготвеният човек

 Вярвам, че най-добър резултат на президентските избори на първи тур ще получи Цецка Цачева. Тя е най-подготвеният човек, който може да заеме най-важната позиция в държавата. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. Градоначалникът подчерта, че Цачева е достатъчно подготвен политик и е достатъчно балансирана. „Смятам, че в сложна и тежка ситуация, каквато е ситуацията в Европа и света, е необходимо държавният глава да е балансиран човек, който ще може да се справи”, каза Фандъкова. Тя подчерта, че между нея и кандидатът на ГЕРБ за президент не е имало състезание. „Имаше обсъждания и смятам, че най-отговорната позиция на ГЕРБ беше да издигне подготвен кандидат. Би било предателство към София да си оставя работата. Само преди по-малко от година хората ме натовариха с тази отговорност и е редно да продължа да я изпълнявам”, подчерта кметът Фандъкова.