24.10.2016

Смразяващ кръвта експеримент: Какво ще се случи на Земята при ядрен удар?

 Руският новинар Дмитрий Киселев отправи предупреждение към САЩ, че всяко едно „безсрамното поведение“ свързано с ядрени заплахи, може да има сериозни последици, предава БГНЕС. Само преди дни и от Турция изразиха притеснение, че светът ще попадне в нов глобален конфликт между Русия и САЩ, ако войната в Сирия продължи. „Ако тази прокси война продължи, след това – нека се изясня, Америка и Русия ще достигнат до точка на война“, заяви турският вицепремиер Нуман Куртулмуш. Вашингтон и Москва са на двете противоположни позиции. Коментарът на Киселев пък идва дни, след като държавния секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Русия и Сирия трябва да се изправят и да отговарят за военни престъпления след последните атаки срещу сирийските цивилни. Журналистът припомни изследването, което даде отговор на въпроса какви процеси ще настъпват в продължение на 5 години на Земята при ядрена атака. Непосредствено след атаката на мястото ще загинат стотици хиляди души. Пет мегатона сажди ще полетят към атмосферата. Това ще „погълне“ топлината от Слънцето. Част от частиците ще се върнат отново, но под формата на отровен дъжд. Всичко това ще доведе до понижаване на температурите. Озоновият слой ще започне да се разрушава. Ще растат по-малко култури, което ще доведе до недостиг на храна, особено в засегнатите региони. Храната пък ще е облъчена, което ще поднесе и здравословни проблеми. В историята две атомни бомби са били взривени над вражеска страна, като и двете от САЩ по време на Втората световна война. Първата експлодира на 6 август 1945 г. над Хирошима и носи названието „Малчугана“. САЩ пускат и втора бомба над Нагасаки с кодовото название „Дебелака“, която е от имплозивен тип и носи плутоний. Тези две бомби причиняват смъртта на около 200 хил. души, главно цивилни, от тежки травми в резултат на експлозиите, а в дългосрочен план умират много повече след години, заради поетите големи дози радиация. Употребата на тези оръжия довежда до спора, доколко необходимо е било използването им.

Още

Вижте какво ще се случи на Земята при ядрен удар

За експеримента се заговори след като от Турция изразиха притеснение, че светът ще попадне в нов глобален конфликт между Русия и САЩ, ако войната в Сирия продължи

Какво би направила всяка една зодия, ако утре е последният й ден на Земята?

Какво би направила всяка една зодия, ако утре е последният й ден на Земята?

Адът слезна на земята в Сарафово, ето какво остана след пожара (СНИМКИ)

Два автомобила са напълно изгорели, а щетите по третата кола са доста сериозни. Това е равносметката от днешния пожар на плажа в Сарафово, който вдигна накрак стотици и едва не доведе до евакуацията им, пише Флагман.

Какво би станало, ако кометата Суифт-Татъл удари Земята?

Метеоритният поток Делта Акуариди в момента преминава покрай Земята, а веднага след него идва и известният поток Персеиди. Идните няколко седмици са най-подходящото време за наблюдение на „падащи звезди“. Падащите прашинки от преминаващи комети и метеори през атмосферата дават възможност за красиво шоу. Ако обаче по някаква причина в земната атмосфера навлезе челото на комета или просто по-голям метеорит, последиците ще са катастрофални.

Какво би се случило, ако Земята спре да се върти?

Земята се върти с около 1 600 километра в час при екватора. Замисляли ли сме се, какво би се случило, ако спре да се върти? Всичко, което не е добре застопорено по един или друг начин за нашата планета, внезапно ще полети на изток с над 1 600 километра в час, пишат от Obekti.bg.