27.10.2016

Още

Пътят на портфейл на войник от Втората световна война

Как един портфейл на английски войник от Втората световна война попада в ръцете на две холандски момичета? Вижте интересната история на портфейла, който измина стотици километри, за да стигне до сина на собственика си.

Израел отзова представителя си от ЮНЕСКО след втора резолюция

Одобряването на втора резолюция на ЮНЕСКО накара Израел да отзове представителя си в организацията. Резолюцията отрича връзката на евреите с Йерусалим, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху. „Театърът на абсурда продължава и реших да отзова нашия посланик за к

Кузнецова с втора победа в "бялата" група в Сингапур

  Рускинята Светлана Кузнецова постигна втора победа на заключителния турнир на Женската тенис асоциация в Сингапур. В среща от "бялата" група поставената под номер 8 победи трудно с 2-1 сета Каролина Плишкова от Чехия. Рускинята се наложи над своята съперничка с 3-6, 6-2, 7-6 (6) в оспорван двубой, продължил 2 часа и 17 минути, предаде БГНЕС. Това бе втора победа за Кузнецова в надпреварата, която победи на старта миналогодишната шампионка Агнешка Радванска от Полша. Така рускинята си гарантира продължаване напред в турнира. Плишкова пък записа първа загуба, след като започна с успех над испанката Гарбине Мугуруса. В последния си мач чехкинята ще срещне Ангешка Радванска. 

Китайците са на път да станат втората по численост народност в Русия

През 2015 г. китайските емигранти са изпратили в родината си над 66 милиарда долара

Китайците ще станат втората най-многобройна народност в Русия

Учените прогнозират, че увеличаването на миграционния поток от Китай може да стане причина към 2050 година китайците да станат втората по численост народност в Русия, съобщи на международна конференция в Севернокавказкия университет в Ставропол научният директор на Цент

Прогнозират китайците да станат втората по численост народност в Русия до 2050 г.

  Учените прогнозират, че увеличаването на миграционния поток от Китай може да стане причина към 2050 година китайците да станат втората по численост народност в Русия, съобщи на международна конференция в Севернокавказкия университет в Ставропол научният директор на Центъра за миграционни изследвания към Руската академия на науките Жана Зайончковска, предаде БГНЕС. „В Китай само безработните са повече отколкото цялото население на Русия. Ако отношенията с Китай останат тесни, към 2050 година китайците могат да станат втори по численост в Русия и да задминат пристнигащите от Средна Азия”, посочи Зайончковска. В момента основните „донори” на Русия са Таджикистан, Узбекистан и Украйна. През 2015 година в Русия са се преселили 9,8 милиона души.