27.10.2016

Ислямисткото правителство в Триполи превзе парламента

Правителството на националното единство, което трябваше да обедини силите на реда в Либия и да спре потока от мигранти към Европа, понесе нов удар, след като политически противници завзеха част от офисите му в столицата Триполи и го обявиха за „суспендирано“. Предишната ислямистка власт, заменена през април от нови институции, обяви, че подновява работата си. Ръководителят й - Халифа Гуейл призова международно признатото правителство на националното единство да спре работа. Гуейл обяви за легитимно своето "правителство на националното спасение", и призова министрите си да се върнат в кабинетите си.

Още

Две бомбени нападения в Триполи

Едната е до либийското външно министерство, другата - до военноморска база

Две коли бомби избухнаха в Триполи, няма жертви

Две коли бомби избухнаха в либийската столица Триполи днес. Няма жертви, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.

Две бомбени атаки в Триполи (ВИДЕО)

Единият взрив е бил до сградата на либийското външно министерство

По информация на Триполи: Италия разби джихадистка клетка в Милано

Италианските сили за сигурност са вдигнати под тревога след информация от либийските власти за действаща в района на Милано джихадистка клетка. Това...

САЩ са извършили по молба на Триполи удари срещу "Ислямска държава" в Сирт

Подкрепеното от ООН либийско правителство е поискало САЩ да осъществи въздушни атаки срещу "Ислямска държава" в Сирт, а първите удари са били извършени днес. Това обяви премиерът на Либия Файез Сарадж. Нападенията са нанесли сериозни щети на враговете, обясни министър-председателят по държавната телевизия. Пентагонът потвърди, че САЩ са поразили позиции на "Ислямска държава" по молба на либийското правителство на националното единство. Либийските власти и съюзниците им водят боеве срещу "Ислямска държава" в бастиона й в Ирак - Сирт, от май.