25.10.2016

Трус с магнитуд 5,3 е регистриран на границата на Гърция с Албания

Има известни щети по планинската пътна мрежа, но няма жертви

Още

Гърция е поискала от Фронтекс помощ за охрана на границите с Македония и Албания

Гърция е поискала от европейската агенция за външни граници Фронтекс да ѝ помогне в охраната на границите с Македония и Албания, съобщи ръководителят на агенцията Фабрис Леджери в публикувано днес интервю за германския в. "Велт ам зонтаг".

Гърция иска помощта на Фронтекс за охрана на границите с Македония и Албания

В момента се водят преговори с Атина как да изглежда тази мисия

Мигрантите в Гърция атакуват Албания, арести в Тирана

Албанската полиция задържа 18 нелегални мигранти, които са влезли от съседна Гърция. От полицията в Тирана уточниха, че става въпрос за афганистански...

Мигрантски натиск от Гърция в Албания, български автобус транспортира сирийски бежанци

Албанската полиция задържа 18 нелегални мигранти, които са влезли от съседна Гърция. От полицията в Тирана уточниха, че става въпрос за афганистански граждани, които възнамерявали да преминат на територията на Косово и след това да продължат пътят си към страните от Западна Европа.

Албания и Гърция ще правят пътна карта за решаване на проблемите в двустранните отношения

Гърция и Албания се съгласиха в понеделник да създадат пътна карта за разрешаване на всички проблеми в отношения между двете съседни страни, пише вестник Ekathimerini. Това бе направено по време на официална визита на гръцкия външен министър Никос Коциас в Тирана, която бе белязана от протести, които изискват компенсации за изпъждането на 30 хил. чами (албанска мюсюлманска етнографска група, б.р.) през 1944 г. Гърция поддържа тезата, че чамите в Гърция са нацистки колаборационисти. Въпреки напрежението извън Министерството на външните работи на Албания, Коциас и неговия албански колега Дитмир Бушати използваха помирителен тон, заявявайки че по-силните двустранни връзки са от интерес и на двете страни. Освен чамите, други проблеми в албанско-гръцките отношения са поведението на Албания спрямо нейното гръцко малцинство и неразрешен спор за морските граници.

Над 40 млн. евро ще бъдат инвестирани по програмата Балкани - Средиземно море

Държавите партньори по програмата са България, Гърция, Кипър, Македония и Албания