21.10.2016

Един от най-големите круизни кораби акостира в Бургас

2100 туристи пристигат днес с круизния кораб MSC Opera. Част от тях са заявили екскурзии до Несебър, Созопол и Козичено, други са предпочели да разгледат остров Света Анастасия и Бургас, съобщиха от пристанището, цитирани от Gramofona.com. Бургас е част от средиземноморския маршрут на MSC Opera. Круизният кораб е тръгнал от Генуа, преминал е през различни гръцки пристанища, а след тово е отплавал за Констанца. От румънския порт MSC Opera пристига в Бургас. Лайнерът е част от флотилията на MSC Cruises, клас Lirica. През 2015 г. е обновен и удължен с допълнителна секция по програмата „Ренесанс”. Нововъведенията предлагат повече лукс и удобства за пасажерите. Добавени са просторни нови кабини с балкони, които разкриват панорамна гледка. Повече са местата за развлечение, релакс и за забавления на децата. Променен е интериорът в каютите. След реконструкцията корабът е с дължина 275 метра и газене 6,8 метра. Максималната скорост, която може да развие е 21 възела. Пълният капацитет  на MSC Opera е за 2679 пътници, за които се грижи екипаж от 728 души. Разполага с 13 палуби, 9 от които са предназначени за гостите и носят имената на известни опери - „Аида”, „Отело”, „Риголето”, „Травиата”, „Норма”, „Турандот”, „Тоска”, „Бохеми”. Разполага с палуба, предназначена за миниголф, слънчеви бани и водни атракции. 6 дневни и нощни заведения, 5 зони за ...

Още

Дете на годинка почина в бургаската болница, има съмнения за лекарска грешка

Едногодишно момченце почина в болницата в Бургас. Родителите се съмняват, че става дума за лекарска грешка и пропуски в лечебното заведение, съобщава Нова телевизия. Ангел Костадинов все още не може да повярва, че Кристиян го няма. В съзнанието му са последните им мигове за

След 11 години чакане: Върнаха делото срещу издирван от Интерпол бургазлия за кървава баня в Бургас

Бургаският апелативен съд отмени присъдата, наложена на Даниел Пешев за опита за убийство на Пламен Младенов през далечната 2005 г. в Бургас. Втората инстанция върна делото за ново разглеждане от друг състав на окръжния съд заради процесуални нарушения, пише "Флагман".

В Бургас отмениха присъда по дело за опит за убийство

Бургаският апелативен съд отмени присъда, наложена на Даниел Пешев за опита за убийство на Пламен Младенов, извършен през 2005 г. в Бургас. Втората инстанция върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на окръжния съд в града, съобщиха от съда, съобщава БГНЕС. След задочен процес ОС-Бургас призна Пешев за виновен за това, че на 30.08.2005 г. в гр. Бургас, в близост до бл.68 на к-с „Славейков”, направил опит умишлено да умъртви Пламен Младенов, като деянието е извършено предумишлено, по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост, при което смъртта не е настъпила по независещи от дееца причини – своевременно оказана квалифицирана медицинска помощ. Подсъдимият получи наказание от шест години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. Съдът осъди Даниел Пешев да заплати сумата от 35000 лв. като обезщетение за причинени неимуществени вреди на частния обвинител и граждански ищец Пламен Младенов. Постановената присъда беше обжалвана от частния обвинител и от защитника на подсъдимия, който е в неизвестност от 2005 г. Въззивният състав стига да изводите, че по време на съдебната фаза на първа инстанция са допуснати съществени нарушения, които ограничават процесуалните права на всички страни в наказателното производство, а липсата на надлежни мотиви правят невъзможно да се провери правилността на атакувания съдебен акт. Апелативен съд – Бургас счита, че тези нарушения са основания са отмяна на присъдата и връщаше на делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на ОС-Бургас за тяхното отстраняване. Срещу оправдателната част на присъдата, с която подсъдимият е оправдан по обвинението да е извършил деянието по хулигански подбуди по чл.116, ал.1, т.11 от НК не е бил подаден въззивен протест от прокурора нито въззивна жалба от частния обвинител, поради което посочената част на съдебния акт е влязла в сила. Решението не подлежи на касационно обжалване и протестиране. 

Не, не и не... за бежански център край Бургас

Кметът: Не е честно със страховете на хората да се трупат дивиденти!

Ужас в бургаската болница! Детенце на една годинка издъхна за часове

Дете на 1 г. е починало в бургаската болница на 18 октомври, а родителите му се съмняват в лечението, приложено на сина им от медиците в нея. Малкият Кристиян е бил приет на 16 октомври по спешност с гърчове. Детето е било лекувано в отделението по реанимация. Според медицинската документация причина за смъртта му е "епилептичен статус мозъчен оток". В понеделник вечерта родителите са получили от дежурния екип обнадеждаваща информация, но на следващата сутрин им съобщили, че синът им е починал, пише Канал 3.

Дете на 1 годинка издъхна в бургаска болница, родителите искат разследване

Дете на 1 годинка е починало в бургаската болница на 18 октомври, два дни след като е било прието по спешност с гърчове. Родителите настояват за проверка, като подлагат под съмнение лечението в болницата, съобщава "24 часа". Според медицинската документация причина за смъртта на малкия Кристиян е "епилептичен статус мозъчен оток". Детето е било лекувано в отделението по реанимация. В понеделник вечерта родителите са получили от дежурния екип обнадеждаваща информация. На следващата сутрин обаче им съобщили ужасната вест, че синът им е починал.