28.10.2016

Ангела Меркел иска да засили санкциите срещу Русия

Германският канцлер Ангела Меркел иска да накара другите страни членки на ЕС да се съгласят на засилване на санкциите срещу Русия заради ролята ѝ във войната в Сирия, предаде Reuters, позовавайки се на германския вестник „Франкфуртер Алемайне Зонтагсцайтунг“.

Още

Ангела Меркел: Санкциите срещу Русия заради Сирия продължават да бъдат опция

Германският канцлер и президентът на Франция Франсоа Оланд ще обсъдят ситуацията в Сирия с руския държавен глава Владимир Путин в кулоарите на планираната среща за Украйна в Берлин в сряда

Ангела Меркел иска да накаже Русия за ролята й в сирийския конфликт

Ангела Меркел иска да накаже Русия за ролята й в сирийския конфликт, като убеди останалите европейски лидери да засилят икономическите санкции, наложени върху Москва заради анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна. Това твърди германското издание „Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг“, като се позовава на източници, „близки“ до германския канцлер. Западните държави обвиняват Русия, че при операциите си в подкрепа на сирийския президент Башар Асад бомбардира жилищни райони. Кремъл отхвърля обвиненията, но атаката срещу хуманитарен конвой край Алепо миналия месец засили недоволството на Берлин, сочи немският вестник. По непотвърдена информация, въпросът за допълнителни санкции срещу Русия ще бъде повдигнат идния четвъртък. Засега обаче Меркел среща трудности в опитите си да убеди коалиционните си партньори от Социалдемократическата партия да подкрепят инициативата.

Ангела Меркел: Трябва да се удължи действието на санкциите срещу Русия

"Удължаването на действието на санкциите срещу Русия, въведени заради ситуацията в Украйна, е необходимо", заяви германският канцлер Ангела Меркел след приключване на първия ден от срещата на върха на ЕС, предаде БНР. Меркел каза, че е разговаряла с президента на Франция Франсоа Оланд за реализацията на минските договорености за изход от

Ангела Меркел: Необходимо е удължаване на действието на санкциите срещу Русия

Удължаването на действието на санкциите срещу Русия, въведени заради ситуацията в Украйна, е необходимо, заяви германският канцлер Ангела Меркел след приключване на първия ден от срещата на върха на ЕС. Меркел каза, че е разговаряла с президента на Франция Франсоа Оланд за реализацията на минските договорености за изход от украинската криза. Двамата са стигнали до извода, че предвид степента на реализация на тези споразумения, удължаването на санкциите е необходимо. Същевременно председателят на Европейския съвет Доналд Туск е казал, че ЕС ще обсъди през октомври отношенията си с Русия.

Всичко за бъдещето на Меркел и шансовете й отново да поведе Германия

Коалицията ХДС/ХСС преодолява разногласията си по повод на мигрантите и санкциите спрямо Русия, и е готова отново да подкрепи кандидатурата на своя дългогодишен лидер. Лидерът на Християн-демократическия съюз /ХДС/ Ангела Меркел все още не е обявила официално дали възнамерява да се кандидатира за четвърти път за канцлер на предстоящите през септември 2017 г. избори за Бундестаг. Но вероятността това да се случи се увеличи: баварският Християн-социален съюз след месеци на разногласия със своята по-голяма сестринска партия ХДС демонстративно дава сигнали, че и занапред е готова да бъде с нея в една коалиция, пише БГНЕС. 

След продължителен период на спад на рейтинга Ангела Меркел отново набира популярност

Управляващата коалиция в Германия преодолява разногласията си по повод на мигрантите и санкциите спрямо Русия, и е готова отново да подкрепи кандидатурата на своя дългогодишен лидер. Това сочат резултати от скорошно социологическо проучване.Лидерът на Християндемократическия съюз Ангела Меркел все още не е обявила официално дали възнамерява да се кандидатира за четвърти път за канцлер на предстоящите през септември 2017 г. избори за Бундестаг. Но вероятността това да стане се увеличи, след като баварският Християнсоциален съюз, след месеци на разногласия, дава сигнали, че и занапред е готова да остане в коалиция с християндемократите.След продължителен период на спад на рейтинга, Ангела Меркел отново набира популярност сред германските избиратели. Според допитване, проведено по поръчка на списание "Щерн" и телевизия Ер Те Ел, 46% от запитаните искат Меркел да запази своя пост. Нейният най-сериозен конкурент, лидерът на социалдемократите Зигмар Габриел, получава само 16%.