24.10.2016

При блъсканица по време на хиндуистки ритуал в Северна Индия са загинали 19 души

Индийската съобщи, че по време на блъсканица пред хиндуистки храм в северната част на страната по време на религиозна церемония са загинали 19 души, предаде Voice of America.

Още

Влак блъсна училищен микробус в Северна Индия, загинаха 8 деца

Влак е блъснал училищен микробус, който е превозвал 20 деца до училище в Северна Индия днес, предаде Ройтерс. Загиват 8 ученици, а други са ранени.  "Шофьорът на микробуса не е успял да чуе предупредителния сигнал на приближаващия влак, защото е бил със слушалки“, съобщи полицейският служител Арвинд Бхушан Пандей.

12 души загинаха при паническо бягство в Индия

Най-малко 12 души са загинали, а много други са ранени при паническо бягство по мост между индийските градове Варанаси и Чандаули, съобщава вестник Times of India, предаде Фокус. Хората на моста са били поддръжници на религиозен лидер от Северна Индия, който е починал през 2012 г. Полицията и спасителните служби вече са на мястото на инцидента.

Загинаха 17 войници и над 20 бяха ранени при терористично нападение в Индия

Най-малко 17 военнослужещи бяха убити днес при нападение на терористи над позиция на пехотния батальон на индийската армия в щата Джаму и Кашмир в Северна Индия. Това информира телевизия NDTV, цитирана от ТАСС. Над 20 са ранените. Атаката е извършена рано тази сутрин в град Ури

17 войници загинаха и над 20 бяха ранени при терористично нападение в Индия

Най-малко 17 военнослужещи бяха убити днес при нападение на терористи над позиция на пехотния батальон на индийската армия в щата Джаму и Кашмир в Северна Индия, информира телевизия Ен Ди Ти Ви, цитирана от ТАСС. Над 20 са ранените.

Извадиха 40 ножа от полицай в Индия

  Лекари от град в Северна Индия извършиха операция, при която извадиха 40 ножа от стомаха на човек, развил навика да поглъща метални прибори след пътен инцидент. Мъжът е служител в полицейското управление в града и е потърсил медицинска помощ, след като е почувствал силни стомашни болки и слаб апетит, предаде БНТ. Според лекарите мъжът първоначално им е казал, че е погълнал 28 ножа, но са открили в стомаха му много повече. Отговорният за операцията хирург подчертава, че никога не е виждал такова нещо през живота си. Операцията на полицейския служител продължила 5 часа. Лекарите първоначално решили, че той има тумор, но с изненада установили, че в стомаха му има не злокачествено образувание, а сериозно количество метал.   След операцията лекарският екип е сканирал цялото тяло на пациента, за да се уверят, че няма повече метални или дървени останки в организма му. Състоянието му в момента е стабилно.

Извадиха 40 ножа от стомаха на мъж в Индия

Лекари в малък град в Северна Индия извършиха операция, при която извадиха 40 ножа от стомаха на човек, развил навика да поглъща металните прибори след пътен инцидент. Мъжът е полицейски служител и е потърсил медицинска помощ, след като е почувствал силни стомашни болки и слаб апетит.