26.10.2016

IMAX отварят първия кино салон с виртуална реалност в Европа до края на 2016г.

IMAX е уникална технология за снимане и при нея основния акцент е високата разделителна способност. За  да се постигне този ефект се използва специална камера с по-голяма видео лента от 70mm и това гарантира невероятните 10000х7000 пиксела. Другото предимство на технологията е впечатляващото озвучение от 14 000W, което се разпределя за всеки отделен зрител. Канадската компания IMAX Corporation възнамерява да отвори първия киносалон с виртуална реалност в Европа, предаде TheVerge.   Вече е избрана и локацията на това съоръжение, което ще се намира в Манчестър, Великобритания. Посетителите на уникалния кино салон ще могат да гледат различно съдържание с виртуална реалност, което е с продължителност от 5 до 15 минути. IMAX Corporation са си партнирали с водещите разработчици на игри и големите холивудски студия. Ако всичко върви по план на по-късен етап ще бъдат създадени и други VR киносалони в Европа.    Всеки един от тях ще привлича внимание със специален модулен дизайн, който позволява да се потопите сами в съдържанието или да го споделите с други хора. Идеята е компанията да ви предостави най-добрия начин да си взаимодействате с виртуалната среда. В заключение ще отбележим, че първият киносалон от подобен тип ще приема посетители още до края на настоящата година.   Вижте IMAX ще изграждат 3D системи за домашно кино в домовете ни срещу $400 хил.

Още

София ще се кандидатира за зелена столица на Европа

„Министерството на околната среда и водите подкрепя инициативата на Столичната община да се кандидатира за зелена столица на Европа и няма да пести усилия да лансира тази идея, защото направеното от общината за много кратко време дава добри резултати“. Това каза министър Ивелина Василева на международната конференция „Науката среща регионите“. Министърът посочи, че София е пример за последователно реализиране на зелените политики в партньорство с научните среди. В столицата беше изпълнен най-мащабният проект по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г“. – „Интегрираната система за управление на отпадъците“, в която бяха инвестирани 350 млн. лв. Проектът допринася не само за намаляване на вредните емисии, но и за ефективното използване на ресурсите. Зелените отпадъци се превръщат в компост. Вече работи и инсталация за екопелети, с които ще се отопляват детски градини и училища. В градската пречиствателна станция за отпадъчни води в Кубратово работят съоръжения за третиране на утайки, от които се получава енергия. Това показва, че в София са внедрени най-съвременните технологии в управлението на отпадъците и водите. Със средства от Oперативната програма бяха извършени инвестиции и в градския транспорт и е видно подобрение в качеството на атмосферния въздух. В София вече няма замърсяване с азотни оксиди, а фините прахови частици намаляват. Василева изрази надежда, че и през новия програмен период София ще бъде новатор с реализирането на проекта си за оползотворяван...

Разширяват едно от най-натоварените международни летища в Европа

Британското правителство одобри предложението за разширяване на натовареното международно летище „Хийтроу”. Така съоръжението ще получи трета писта, съобщава Би Би Си.

Втора победа за Лукойл Академик във ФИБА Европа

"Студентите" с труден успех над Стяуа

Локо (Пловдив) се прицели в Лига Европа

Имахме обеца на ухото от миналата година, призна Тунчев

Австрийски политик: "Меркел е най-опасната жена в Европа!”

Коментарите му са в ярък контраст с по-умерените възгледи на партийния кандидат за президент на Австрия Норберт Хофер, посочва АП.