25.10.2016

Става много опасно! НАТО подготвя кораби, които да прати срещу руската армада, водена от самолетоносачa „Адмирал Кузнецов”  

НАТО и ръководството на британския флот в момента изготвят планове за съпровождането на руската авионосна група, изпратена в Средиземно море. Западните военни вече са осведомени, че руските кораби може да напуснат пристанищата си на базиране. По техни оценки, през Ламанша в началото на следващата седмица ще преминат до осем съда на ВМФ на Русия, пише The Telegraph, позовавайки се на собствени източници.

Още

От НАТО са обезпокоени от възможно участие на руски бойни кораби в бомбандировки над Алепо

В НАТО се безпокоят от възможно участие на руските бойни кораби в Средиземно море във въздушните операции срещу Алепо. Това става ясно от изявление на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде БНР. Той посочи, че Русия има право да действа в международни води, но е тревожно, че флотът, който ескортира самолетоносач, може да бъде използван за операции над Сирия. Столтенберг добави, че кораби на НАТО ще наблюдават как руската група на военноморски и военновъздушни сили ще се приближи към района на своето разполагане. Руските военноморски сили обявиха в събота, че самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" със самолети и хеликоптери на борда се отправя към Сирия, за да подсили руското военно присъствие в района.

НАТО се безпокои от възможно участие на руски бойни кораби в операции срещу Алепо

В НАТО се безпокоят от възможно участие на руските бойни кораби в Средиземно море във въздушните операции срещу Алепо. Това става ясно от изявление на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той посочва, че Русия има право да действа в международни води, но е тревожно, че флотът, който ескортира самолетоносач, може да бъде използван за операции над Сирия.  Столтенберг добави, че кораби на НАТО ще наблюдават как руската група на военноморски и военновъздушни сили ще се приближи към района на своето разполагане. Руските военноморски сили обявиха в събота, че самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" със самолети и хеликоптери на борда се отправя към Сирия, за да подсили руското военно присъствие в района.

Великобритания чака морския юмрук на Русия

Руският самолетоносач „Адмирал Кузнецов“ е приключил с тренировъчните полети и се мести в Северно море, съобщи „Дейли Мейл“. Корабът предвожда флотилия от 8 кораба. Разрушителят HMS Richmond и няколко кораба на НАТО следяха действията на руската група. Руските медии наричат операцията „Морски юмрук“. „Те изпращат недвусмислено послание с намерението си да пресекат през протока Довар“, заяви представил на британското Министерство на отбраната. Руският президент Владимир Путин вече е направил опит за маневри на флотилията, които да избегнат следенето на от страната британските военноморски сили. Има информации, че холандска подводница оперира южно от Ламанша. Норвежка фрегата също е по следите на руските кораби. Два британски военни кораби в момента патрулират по източния бряг, за да пазят от навлизането на руски съдове. Сред тях е считаният за най-модерният разрушител, предназначен за въздушна защита - „USS Duncan”. Той е отплавал от Портсмут, за да се присъедини към фрегата „Ричмънд“. 'Когато тези кораби навлязат в територии край наши води, ние ще маркираме всяка стъпка от пътя им. Това е част от нашия непоколебим ангажимент да запазим безопасността на британците“, заяви британският министър на отбраната Майкъл Фалън. Великобритания работи заедно с НАТО по наблюдението на кораби, преминаващи през британски води през тази седмица. Руските кораби са се отправили към бреговете на ...

Два руски флота плават към Сирия

Целият руски Северен флот и голяма част от Балтийския плават към Сирия, за да се включат във финалния щурм на Алепо, предаде Ройтерс, като се позова на анонимен високопоставен дипломат от НАТО. Групата е предвождана от "Адмирал Кузнецов" - единствения руски самолетоносач. На борда м ...

Стягат авионосеца „Адмирал Кузнецов” за продължителна мисия в Средиземно море

На пристанище край Мурманск се водят активни работи по натоварването на тежкия авионосен крайцер „Адмирал Кузнецов” преди излизането му на мисия в Средиземно море край бреговете на Сирия. Според „”Интерфакс” това ще стане от 15 до 20 октомври.

Самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" ще изпълнява функциите на "Мистрал" за руския флот

Разполагането на ударни вертолети Ка-52К „Катран“ на самолетоносача „Адмирал Кузнецов“ значително ще разшири възможностите на кораба за бойни операции в крайбрежна зона, поддръжка на морски десант и тактическа подкрепа на сухопътни сили на разстояние 200 км., пише вестник „Известия“, цитиран от "Фокус". За това съобщи бившият началник по въоръжението на Министерството на отбраната Анатолий Ситнов. Според него, предстоящото назначение на авионосния крайцер в Средиземно море, ще демонстрира ефективността на това решение.