25.10.2016

Зимният сезон е открит: Заведенията в Пловдив отново станаха пушилни (СНИМКИ)

С понижаването на температурите се откриват и зимните пушилни в града! Заведенията в Пловдив вече са пълни с десетки пушачи, които не се интересуват от забраната и палят цигара след цигара.

Още

Пловдив: Масово ученици пият и пушат по заведенията

При осъществена контролна дейност през последното тримесечие служители на Областната дирекция на полицията в Пловдив са констатирали 30 нарушения на Закона за закрила на детето. От началото на юли до края на септември на територията на областта са проверени общо 389 търговски обекта за присъствието на непълнолетни и малолетни след определените часове, както и за предоставянето им на алкохол и тютюневи изделия.

Измамници се представят за пловдивски полицаи! Набелязаха заведенията

Ало измамниците стават все по-хитри и дръзки. Ще ви разкажем за поредния опит мошеници да преметнат пловдивчани. Защо казваме, че са по-хитри? Защото са започнали да използват социалните мрежи, за да се снабдяват с нужната им информация. Така започва и историята, която разказа управителка на две заведения под тепетата.

Спазва ли се забраната за тютюнопушене в заведенията в Пловдив?

  237 проверки по спазване на забраната за тютюнопушене в заведенията за обществено хранене и на закрити обществени места в Пловдив са извършили здравните инспектори през последната седмица. Това съобщи за Радио „Фокус" - Пловдив дежурен служител в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Пловдив. Проверени са 33 заведения за обществено хранене, 40 закрити обществени места, 83 детски и учебни заведения и 77 открити обществени места. Здравните инспектори са издали три предписания, като няма съставени актове за нарушения. През последната седмица са постъпили две жалби от граждани и институции, извършени са и пет тематични проверки.

Увеличават се сигналите за наднормен шум по заведенията в Пловдив

Увеличават се сигналите от граждани за наднормен шум по заведенията в Пловдив. В тази връзка засилените проверки продължават, като те се осъществяват в събота срещу неделя и неделя срещу понеделник, тъй като точно тогава има огромна посещаемост. Това каза за Радио „Фоку

10 милиона лева за храна в градините в Пловдив поверени на районните кметства

Жестока битка за 10 милиона лева се развихря в районните кметства на Пловдив, които трябва да изберат доставчици на храни в детските градини. Заведенията са 65 на брой. През януари догодина изтичат договорите за централизирано снабдяване и новите поръчки са поверени на "малките" кметове. Всички са пуснали процедури,